SUA și Arabia Saudită au discutat despre eforturile pentru „pace durabilă între israelieni și palestinieni”

02 Noi 2023
SUA și Arabia Saudită au discutat despre eforturile pentru „pace durabilă între israelieni și palestinieni”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și ministrul saudit al apărării, Khalid bin Salman, au discutat în timpul întâlnirii lor de ieri la Washington despre „prioritatea comună” de „a construi o pace durabilă între israelieni și palestinieni”, se arată într-un raport american, scrie Times Of Israel.

Blinken „a afirmat importanța abordării nevoilor umanitare din Gaza, prevenirea extinderii în continuare a conflictului și consolidarea stabilității și securității regionale, inclusiv în Yemen”, spune Departamentul de Stat.

„Secretarul de stat american a subliniat angajamentul SUA de a sprijini apărarea partenerilor americani împotriva amenințărilor din partea actorilor statali și nestatali și a reafirmat valoarea durabilă a parteneriatului strategic SUA-Arabia”, se adaugă citirea.

Spre deosebire de alte câteva afirmații ale SUA din recentele întâlniri cu oficiali saudiți, nu se menționează „dezvoltarea” discuțiilor de normalizare a Israelului care se intensificau înainte de izbucnirea războiului Israel-Hamas.

Alte stiri din Externe

Ultima oră