"SUA se află în pragul unei înfrângeri catastrofale în Ucraina" spune colonelul Douglas Macgregor în emisiunea lui Tucker Carlson

22 Aug 2023
"SUA se află în pragul unei înfrângeri catastrofale în Ucraina" spune colonelul Douglas Macgregor în emisiunea lui Tucker Carlson

Colonelul Douglas Macgregor a explicat luni la emisiunea lui Tucker Carlson, Tucker on Twitter, de ce trebuie să se încheie războiul din Ucraina, scrie RealClearPolitics

Carlson a spus în monologul său de început că mass-media minte când afirmă că armata Ucrainei câștigă în războiul împotriva Rusiei. El a avertizat că trupele americane vor trebui să preia conducerea pentru a-l învinge pe președintele rus Vladimir Putin, dar Macgregor a avertizat că SUA ar putea pierde într-un potențial „război catastrofal”.

Nu destui oameni au răspunsuri bune în acest moment [despre războiul din Ucraina], spune Douglas Macgregor

Cred că toate minciunile care s-au spus de mai bine de un an și jumătate despre „ucrainenii câștigă”, „cauza ucraineană este dreaptă” și „rușii sunt răi și rușii sunt incompetenți”, toate astea se prăbușesc. Și se prăbușesc pentru că ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă este îngrozitor.

Acum credem că ucrainenii au pierdut 400.000 de oameni uciși în luptă. Cam 300-350.000 acum o luna. In ultima lună a acestei presupuse contraofensive, care urma să măture câmpul de luptă, au pierdut cel puțin 40.000 de oameni. Nici măcar nu știm câți oameni au fost răniți, dar știm că probabil peste 40-50.000 de soldați sunt amputați. Știm că spitalele sunt pline. Și știm că unitățile ucrainene la nivel de pluton și companie... se predau pe fragmente rușilor nu pentru că nu vor să lupte, ci pentru că nu mai pot lupta. Au atât de mulți răniți încât nu îi pot evacua. Iar comandanții spun că, dacă nu își pot evacua răniții, se vor preda pentru că altfel, răniții vor muri.

Așa că îi cheamă pe ruși, toți vorbesc rusă și le spun la radio: „Avem 4 sau 5 răniți aici, mă voi preda pentru că nu vreau să fie uciși”. Și rușii de la bun început au tratat întotdeauna soldații ucraineni foarte corect și blând. Deci ei știu că nu vor fi abuzați sau maltratați. Ei știu că pot fi de fapt schimbați cu prizonieri ruși în viitor, așa că se predau.

Și cred că vom vedea că această armată pentru care am cheltuit atât de mult se topește din ce în ce mai mult.

Și, în același timp, în timp ce vorbim, dacă te uiți la fâșia lungă de teritoriu în formă de banană din sudul Ucrainei pe care rușii o controlează, colțul de nord-est al acesteia, la sud de Harkov, au loc operațiuni ofensive majore. Chiar acum, iar forțele ucrainene sunt măturate de ruși.

Toate acestea se întâmplă într-un mod care este pur și simplu neraportat în Occident. Și între timp, în loc să admitem că aceasta este o tragedie teribilă care ar trebui să se încheie pe o bază umanitară, uciderea ar trebui să înceteze, așa cum a spus președintele Trump, „opriți uciderea”, noi vom continua. Acest lucru îi pune pe ruși în situația nefericită de a mărșălui mai spre vest, pentru că de la bun început, Putin și consilierii săi nu au fost niciodată interesați de un război cu NATO sau SUA. Au fost operațiuni defensive pentru o perioadă lungă de timp pentru a acumula forță, apoi au continuat operațiunile ofensive.

Au peste 300.000 de trupe de luptă în rezervă în Rusia. Și cred că ei stau acolo și nu sunt trimiși să lupte pentru că președintele Putin anticipează posibilitatea ca noi să intervenim în vestul Ucrainei. Și dacă intervenim în vestul Ucrainei, rușii vor fi pregătiți pentru asta. Iar consecințele pentru noi și pentru NATO vor fi devastatoare pentru că nu suntem pregătiți să luptăm cu rușii.
...
Președintele Biden a anunțat ieri într-unul dintre tweeturile sale... că oamenii care au pierdut totul în Hawaii, mii de oameni au pierdut totul, vor primi o plată unică de 700 de dolari. Acum, nu am mai fost în Hawaii de mult timp... dar știu că 700 de dolari nu vor avea grijă de o familie pentru foarte mult timp.

Dar, între timp, sute de milioane, miliarde de dolari continuă să curgă în această gaură neagră numită Ucraina, ceea ce cred că este un exercițiu de fraudă, înșelăciune și criminalitate, ca să fie clar. Deci când se va opri? Când vom avea grijă de Hawaii? Să ne întoarcem în Ohio, unde am avut o deraiere de tren și o deversare chimică, 4.000 de ființe umane care trăiesc în această zonă, apa încă nu este bună de băut. Nici măcar nu am investi banii pentru a-i muta pe acei oameni într-o zonă mai sigură, chiar dacă ar însemna o casă temporară -- sau o locuință permanentă -- până când chestia asta va fi curățată. Ce am făcut?

Aceasta este problema, este „America Last” la fiecare nivel. Ultimii oameni care sunt consultați, ultimii oameni care beneficiază de ceea ce se întâmplă la Washington sunt americanii. Acest lucru nu poate continua. Trebuie să se termine și cred că se va termina. Din păcate, ca orice altceva, va trebui să fim împinși de pe stâncă în abis. Cred că acolo ne îndreptăm.

Macgregor a apărut la televiziunea de stat rusă, unde a fost acuzat că promovează propaganda rusă, a scris DailyCaller

Alte stiri din Externe

Ultima oră