SUA presează Israelul să limiteze atacurile în sudul Gazei

03 Noi 2023
SUA presează Israelul să limiteze atacurile în sudul Gazei

Administrația Biden a făcut presiuni private asupra Israelului să-și limiteze atacurile aeriene în sudul Fâșiei Gaza, argumentând că IDF avea mai puțină legitimitate să lovească acea zonă a Fâșiei după ce le-a spus civililor din nord să evacueze în sud au declarat, un oficial american și un oficial israelian pentru The Times of Israel .

Oficialul israelian a spus că atacurile IDF s-au concentrat în mare parte asupra nordului Fâșiei Gaza, unde sunt situate mai multe dintre cetățile grupării teroriste palestiniene Hamas. Cu toate acestea, armata israeliană își rezervă dreptul de a viza gruparea teroristă oriunde în Fâșia Gaza după atacul din 7 octombrie, a spus oficialul.

Oficialul israelian a subliniat demarcarea de către IDF a unei zone umanitare în sud-vestul Fâșiei Gaza, unde va fi oferit ajutor internațional celor care au fugit în urma directivei militare ca palestinienii să evacueze nordul Fâșiei.

Dar oficialul american a subliniat că zona nu a fost desemnată în mod clar de Israel și era mult prea mică pentru a găzdui toți cei 2,3 milioane de locuitori ai Gazei, lăsând o mare majoritate a acestora mereu expuși bombardamentelor aeriene.

Oficialul american a spus că Washingtonul recunoaște că Hamas operează în interiorul și sub populația civilă în toată Fâșia Gaza, dar este îngrijorat de numărul tot mai mare de victime civile și consideră că acest lucru a complicat eforturile de a menține sprijinul pentru operațiunea militară a Israelului și de a-și aduna aliații să urmeze exemplul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră