Orașul Mcity se întinde pe 13 hectare de tern al campusului Universităţii din Michigan. Acesta va fi “administrat” de Centrul pentru Transformarea Mobilităţii din cadrul universităţii. Practic, în Mcity se vor testa maşinile fără şofer, în diverse situaţii. Acestea vor “comunica” între ele printr-o reţea centrală.
Oraşul a fost gândit să semene unuia tipic din suburbiile americane şi are diverse drumuri care se intersectează, precum şi diverse “obstacole” întâlnite, de regulă, pe şosele, în astfel de oraşe. Chiar dacă faţadele clădirilor par a fi din hârtie, restul oraşului este real: semnele de circulaţie, intersecţiile, semafoarele, luminile stradale şi altele.
“Maşinile automate au de înfruntat multe provocări pe drumurile reale. Mcity este un mediu sigur, controlat, dar realist, unde vom putea să ne dăm seama dacă şi cum pot aceste maşini să funcţioneze rapid, eficient şi în siguranţă”, spune Peter Sweatman, director al centrului, potrivit Associated Press.
Designerii oraşului s-au gândit la toate detaliile care pot apărea într-un oraş şi care pot încurca un şofer, precum graffiti-uri pe stradă sau semne de circulaţie, obstacole temporare căzute în drum sau marcaje care abia se mai văd. Astfel, maşinile care se conduc singure vor avea de trecut teste care de care mai dificile, înainte să ajungă pe şosele.
Citiţi mai multe ştiri din Externe!