SUA: Numărul deceselor din cauza frigului extrem continuă să crească

25 Dec 2022
SUA: Numărul deceselor din cauza frigului extrem continuă să crească

Viscolul puternic și temperaturile extreme din Statele Unite au luat viața a cel puțin 23 de persoane, potrivit canalului american NBC News. Cu câteva ore mai devreme, autoritățile confirmaseră cel puțin 17 decese cauzate de vreme, scrie RTBF.

Victimele au fost înregistrate în statele Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska, Ohio, New York, Colorado și Michigan, potrivit NBC News. Aproximativ 530.000 de case au rămas fără curent sâmbătă în jurul orei 23:00 HB (față de până la 1,5 milioane cu o zi înainte), potrivit site-ului Poweroutage.us, în special în Maine, unde temperaturile au fost în mare parte negative.

Vremea înghețată a perturbat și traficul aerian în anumite părți ale Statelor Unite. Peste 5.500 de zboruri au fost anulate vineri, sau 20% din traficul aerian, a scris pe Twitter ministrul american al Transporturilor, Pete Buttigieg. Peste 2.800 de zboruri au fost din nou anulate sâmbătă și alte 6.600 au fost întârziate, potrivit site-ului specializat Flightaware.com. 

În Buffalo, New York, ninsorile abundente și vântul puternic au dus la o vizibilitate aproape de zero în aer liber vineri și sâmbătă. În regiunea Erie, unde se află Buffalo, este de așteptat ca furtuna de iarnă să continue cel puțin duminică dimineața (ora locală). 

Statele Unite se confruntă cu o „furtună istorică de iarnă”, potrivit Serviciului Meteorologic al SUA (NWS), aceasta a adus ninsori abundente, furtuni de gheață și temperaturi resimțite de până la -48°C pe alocuri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră