SUA: elicoptere cu lunetiști vor fi utilizate pentru a ucide vaci „agresive”

19 Feb 2023
SUA: elicoptere cu lunetiști vor fi utilizate pentru a ucide vaci „agresive”

Operațiunea va fi efectuată de agenți specializați care vor survola între joi și duminică Pădurea Națională Gila din statul New Mexico, scrie Le Figaro.

Autoritățile americane vor încerca să omoare 150 de vaci sălbatice, considerate „agresive ” și periculoase pentru fauna și flora unei păduri de vest, împușcându-le din elicopter, au anunțat vineri.

Operațiunea va fi efectuată de agenți specializați care vor survola între joi și duminică Pădurea Națională Gila din statul New Mexico.

A fost o decizie dificilă de luat, dar îndepărtarea animalelor sălbatice din zonă este necesară pentru a asigura siguranța publică, (a proteja) habitatele speciilor amenințate și pe cale de dispariție...”, a declarat Camille Howes, oficialul Pădurii Naționale Gila .

„Cea mai eficientă și umană modalitate de a rezolva această problemă”

„Vitele sălbatice din pădurea Gila au fost agresive față de trecători”, a mai avertizat ea într-un comunicat. Potrivit autorităților forestiere, împușcarea vacilor din aer este „ cel mai eficient și uman mod de a face față acestei probleme”.

Această metodă a fost deja folosită în „operațiunile de gestionare a daunelor prădătorilor” pentru a „eradica” populațiile vizate, cum ar fi coioții din New Mexico, a declarat Serviciul pentru Faună din SUA, într-un comunicat.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră