SUA doboară un alt obiect zburător neidentificat deasupra Lacului Huron la granița cu Canada

13 Feb 2023
SUA doboară un alt obiect zburător neidentificat deasupra Lacului Huron la granița cu Canada

Un alt obiect neidentificat care zbura la mare altitudine a fost doborât duminică deasupra Lacului Huron, în statul Michigan. Autoritatea de reglementare a aviației civile americane (FAA) a închis pentru scurt timp o porțiune din spațiul aerian deasupra Lacului Michigan pentru a sprijini operațiunile Departamentului de Apărare”, a spus autoritatea de reglementare într-un comunicat duminică, scrie ABCNews

Un alt obiect neidentificat care zbura la  mare altitudine a fost doborât duminică, de data aceasta deasupra Lacului Huron, au confirmat trei oficiali americani pentru ABC News. Potrivit unuia dintre oficiali, obiectul a fost doborât de un avion militar american.

Membrul congresului din Michigan, Elissa Slotkin, a scris duminică pe Twitter că a primit un apel de la Departamentul Apărării, spunând că „Armata noastră are un ochi extrem de atent asupra obiectului de deasupra Lacului Huron”.

În jurul orei 15:00 ora locală, ea a postat din nou pe Twitter spunând că obiectul a fost doborât de piloții din Forțele Aeriene și Gărzii Naționale ale SUA.

"O muncă grozavă a tuturor celor care au îndeplinit această misiune atât în ​​aer, cât și înapoi la sediu. Suntem cu toții interesați de exact ce a fost acest obiect și scopul său", a scris Slotkin.

Spațiul aerian deasupra unor părți ale Lacului Michigan era sub restricții temporare de zbor din motive de apărare națională, potrivit unei notificări a Administrației Federale a Aviației, emisă duminică.

Notificarea spunea că FAA a declarat temporar părți din zonă drept „spațiu aerian național de apărare”. Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord a spus că restricțiile au fost implementate în jurul orei 11 dimineața

„FAA a închis pentru scurt timp un spațiu aerian deasupra Lacului Michigan pentru a sprijini activitățile Departamentului de Apărare. Spațiul aerian a fost redeschis”, a declarat FAA într-un comunicat chiar înainte de ora 13:00.

„În cooperare cu Administrația Federală a Aviației, Comandamentul Apărării Aerospațiale din America de Nord (NORAD) a implementat un spațiu aerian cu restricții temporare de zbor deasupra Lacului Michigan la aproximativ 12 pm EST pe 12 februarie 2023, pentru a asigura siguranța traficului aerian în zonă în timpul Operațiunile NORAD. Restricția temporară de zbor a fost ridicată de atunci”, a spus NORAD într-un Tweet.

Acest lucru vine după ce o restricție temporară de zbor a fost instituită sâmbătă seara peste Montana, dar a fost ridicată, potrivit NORAD. Restricția temporară a fost emisă după ce NORAD a detectat o „anomalie radar”. Avioanele au fost trimise să investigheze incidentul, dar nu au văzut nimic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră