SUA: Autoritățile cer locuitorilor să nu atingă resturile balonului care ar putea ajunge pe plajă

05 Feb 2023
SUA: Autoritățile cer locuitorilor să nu atingă resturile balonului care ar putea ajunge pe plajă

După ce balonul a căzut la mai puțin de 7 mile deasupra Oceanului Atlantic lovit de o rachetă de la un avion de luptă american F-22, autoritățile de pe coasta Carolinei de Sud avertizează că resturile de la marele balon chinez ar putea ajunge pe țărm, scrie The Post Courier.

Echipajele navale, asistate de Garda de Coastă, începuseră deja să colecteze epava la scurt timp după ce balonul a fost doborât. Balonul a aterizat la 15m adâncime, mai puțin adânc decât se așteptau oficialii, potrivit Associated Press.

Poliția din North Myrtle Beach și din regiunea Horry a spus că resturile ar putea ajunge pe plajele lor. Dacă se întâmplă acest lucru, oamenii sunt sfătuiți să sune autoritățile locale de aplicare a legii.

„Resturile nu trebuie atinse, mutate sau îndepărtate”, a scris poliția din regiunea Horry pe Twitter la sfârșitul zilei de 4 februarie.

„Astfel de articole fac parte dintr-o investigație federală, iar manipularea lor ar putea interfera în acea investigație”.

Înainte ca balonul să fie doborât, Administrația Federală a Aviației a oprit temporar zborurile către și dinspre aeroporturile Charleston, Myrtle Beach și Wilmington, NC, eliberând cerul pentru operațiune.

Balonul, care a plutit peste o mare parte a țării la începutul acestei săptămâni, stârnind acuzații de spionaj și avertismente din partea oficialilor ca oamenii să nu tragă în el de la sol, a fost observat deasupra regiunii Carolina la începutul zilei de 4 februarie. Până la ora 15, globul alb dezumflat a căzut în apele de pe coasta Carolinei de Sud după ce a fost doborât de avioane de luptă. 

Mike Gorby a spus că a ieșit în afara casei sale din Myrtle Beach pentru a vedea ce se întâmplă după ce a văzut postări despre balon pe Snapchat. A filmat un videoclip în timp ce avioanele au înconjurat balonul și au surprins „explozia” balonului lovit de o rachetă.

„Puteai să vezi bucăți mici de schije de metal care cădeau în depărtare”, a spus Gorby.

Gorby a spus că a fost „puțin șocat” în timp ce a urmărit ce s-a întâmplat deasupra lui. El a numit boom-ul „nebun de tare” și a spus că i-a zguduit toată casa.

„A fost sălbatic”, a spus el. „Nu am văzut niciodată lucruri nebunești ca acestea, în special un balon doborât de avioanele de luptă.”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră