SUA au doborât „un obiect care zbura la înalțime mare” peste Alaska

10 Feb 2023
SUA au doborât „un obiect care zbura la înalțime mare” peste Alaska

Acest „obiect”, despre care s-a spus că are „mărimea unei mașini mici” a zburat la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri și reprezenta „o amenințare la adresa siguranței traficului aerian”, a spus un purtător de cuvânt al Camerei, scrie Le Figaro.

Statele Unite, la ordinul președintelui Joe Biden, au doborât vineri, 10 februarie, un „obiect zburând la altitudine mare” deasupra Alaska, a declarat vineri, 10 februarie, un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a oferi mai multe detalii despre natura, originea sau utilizarea acestuia.

Acest „obiect”, despre care el a spus că are „de dimensiunea unei mașini mici” și zbura la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, reprezenta „o amenințare la adresa siguranței traficului aerian”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securității Naționale a Casei Albe

Un obiect de dimensiunea unei „mașini mici”

El a spus că obiectul era „mult mai mic” decât balonul chinezesc pe care Statele Unite l-au distrus sâmbăta trecută, despre care Washingtonul a spus că desfășura operațiuni de spionaj. Administrația americană a luat cunoștință „aseară” de prezența acestui obiect ale cărui resturi au căzut pe apele înghețate, a spus John Kirby.

„Din precauție și la recomandarea Pentagonului, președintele Biden a ordonat armatei să doboare obiectul deasupra apei”.

Un avion F-22 a doborât obiectul folosind o rachetă Sidewinder.

Nu știm cui aparține acest obiect ”, a spus el, nici de exemplu dacă este al unui un stat sau are un proprietar privat. Purtătorul de cuvânt a mai precizat că, spre deosebire de balonul chinezesc, acest obiect încă neidentificat nu părea să aibă un sistem de propulsie sau comenzi care să-i permită direcția.

Alte stiri din Externe

Ultima oră