SUA adoptă un nou ajutor de 12 miliarde de dolari pentru Ucraina

30 Sep 2022
SUA adoptă un nou ajutor de 12 miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a votat joi seară un nou ajutor de peste 12 miliarde de dolari (12,26 miliarde de euro) pentru Ucraina în cadrul adoptării unei prelungiri a bugetului federal al Statelor Unite până în decembrie, scrie Le Monde.

Textul, aprobat de senatorii din ambele tabere, include o mare componentă militară pentru Kiev, într-un moment în care președintele rus Vladimir Putin se pregătește să oficializeze anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene. Aproximativ 3 miliarde de dolari au fost astfel eliberați de Statele Unite pentru a instrui, echipa și plăti trupele ucrainene.

Pachetul include, de asemenea, peste 4,5 miliarde de dolari pentru a asigura „continuitatea guvernării” Ucrainei și pentru a satisface nevoile macroeconomice ale Kievului.

Câteva miliarde de dolari vor fi, de asemenea, alocate armatei americane, care îi va folosi în special pentru a finanța desfășurarea de trupe în țările vecine și pentru a-și completa stocurile de armament.

„La șapte luni de la începutul conflictului, este clar că ajutorul SUA a ajutat foarte mult poporul ucrainean să reziste agresiunii vicioase a lui Putin”, a declarat liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer. 

„Dar lupta este departe de a fi încheiată și trebuie să continuăm să ajutăm poporul ucrainean curajos și curajos ”, a rugat el din hemiciclu.

Acest nou ajutor ar urma să aducă la peste 65 de miliarde de dolari (66,38 miliarde de euro) ajutorul acordat de Statele Unite Ucrainei încă de la începutul anului. Acesta trebuie acum supus votului aleșilor Camerei Reprezentanților, înainte de a fi promulgat de președintele american Joe Biden.

Alte stiri din Externe

Ultima oră