Stoltenberg: "Cel mai mare risc este ca Rusia să câștige"

18 Feb 2023
Stoltenberg: "Cel mai mare risc este ca Rusia să câștige"

"Unii sunt îngrijorați că angajamentul nostru în Ucraina ar putea duce la o escaladare. Nu există o opțiune fără riscuri. Dar cel mai mare risc este ca Putin să câștige. Acest lucru ar face lumea mai vulnerabilă",  a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la München.

„Trebuie să dăm Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a câștiga și a supraviețui ca națiune suverană independentă în Europa”,a spus Stoltenberg la Conferința de securitate de la München, a transmis AFP.

"În primul rând, trebuie să ne susținem și să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina."

"Putin nu plănuiește pacea. El plănuiește mai mult război.Noi ofensive. "

„Nu există niciun indiciu că și-a schimbat ambițiile ”, va avertiza el, mobilizând „ sute de mii de trupe ” și procurând „ mai multe arme din țări autoritare precum Iranul și Coreea de Nord ”.

"Trebuie să continuăm să ne consolidăm descurajarea și apărarea. Războaiele sunt imprevizibile.Și nu știm când și cum se va termina aceasta" a mai spus Stoltenberg.

"Chiar dacă războiul se încheie mâine, mediul nostru de securitate s-a schimbat pe termen lung. Nu există întoarcere. Da, a cheltui mai mult pentru apărare înseamnă mai puțini bani pentru alte sarcini importante. 
Dar nimic nu este mai important decât securitatea noastră.
Pentru a păstra pacea." 

"Fără NATO nu există securitate în Europa. " va spune el în încheierea declarației

Alte stiri din Externe

Ultima oră