Statul Islamic ameninţă Balcanii: Nu v-am uitat, dar suntem ocupaţi în altă parte

09 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Statul Islamic ameninţă Balcanii: Nu v-am uitat, dar suntem ocupaţi în altă parte Galerie foto (2)

Ultimul număr al revistei grupării Statului Islamic, Rumiyah - ediţia de Balcani, proferează amenințări la adresa țărilor din regiune.
Conform site-ului klix.ba din Sarajevo, citat de b92.net, într-un articol publicat în revistă se afirmă că Statul Islamic "nu a uitat zona Balcanilor, dar a fost pur și simplu ocupat în altă parte".

Amenințările deschise, trimise sârbilor și croaților, subliniază că IS "nu a uitat suferințele musulmanilor din timpul războiului".      

Extremiștii amintesc de atacurile teroriste lansate în întreaga lume și subliniază că acestea ar trebui considerate "un avertisment". Ei amenință deschis toate țările balcanice, cu mesajul că "se întorc" după ce au fost "ocupați în alte zone".

"Știți despre Franța și Germania, țările în care s-au răspândit flăcările războiului nostru, și Marea Britanie, care a crezut că trăieşte în siguranță și că e protejată - le-am pus capul în pământ și le-am rupt gâtul. Toate aceste ţări au devenit arogante și lăudăroase, dar lovitura noastră le-a umilit ", se mai arată în articolul din revista grupării IS.

În trecut, Serbia și alte țări din Balcani au fost menționate ca posibile ținte în mesajele înregistrate de jihadişti.

Alte stiri din Externe

Ultima oră