Stațiunile de schi din Alpi se închid una după alta din lipsă de zăpadă oferind în schimb "coborâri cu bicicleta"

03 Ian 2023
Stațiunile de schi din Alpi se închid una după alta din lipsă de zăpadă oferind în schimb "coborâri cu bicicleta"

De la începutul sezonului, stațiunile din Alpii francezi au suferit din cauza lipsei stratului de zăpadă și a temperaturilor prea blânde, multe dintre ele închizându-se la ă la sfârșitul lunii decembrie, scrie FranceInfo.

Zăpada este rară în această iarnă în Franța, mai ales în stațiunile de schi. În regiunea Isère, tot mai multe zone de schi sunt forțate să-și închidă teleschiurile din cauza lipsei de zăpadă suficientă.  

Stațiunile Collet d'Allevard și Col du Barioz au fost deja forțate să se închidă în weekendul de Crăciun. Alte domenii alpine nu au văzut niciodată zăpada anul acesta. 

 Este trist, dar zona nu mai era schiabilă, ajunsesem la capăt, spune Arnaud Lemercier, managerul pârtiilor de la Alpe du Grand Serre S-a întâmplat deja ca stațiunea să nu deschidă un sezon din lipsă de zăpadă. Dar este prima dată când deschidem pârtiile pentru a le închide la mijlocul sezonului. Printre echipe, e multă dezamăgire" .

Weekendul din 31 decembrie a avut „temperaturi extrem de blânde” de aproximativ 15 până la 16 grade în câmpie și la altitudine joasă.

Confruntați cu această lipsă de zăpadă, profesioniștii se organizează pentru a oferi activități alternative.  La  Alpe du Grand Serre , de exemplu, Bike Parc se va redeschide pe 7 ianuarie. Ca și vara, vom oferi din nou coborâri cu bicicleta în așteptarea unor ninsori, explică biroul de turism. Încercăm să actualizăm programele și să planificăm altceva în afara schiului."

Doar stațiunile de altitudine reușesc să reziste și au fost pline de turiști în vacanța de Sărbători

Si în Elvetia, lipsa zăpezii zguduie economia Alpilor și revigorează controversa despre schi cu orice preț, scrie Novethic

În jurul lacului Annecy, munții sunt lipsiți de zăpadă, la fel ca și stațiunile din jur. Turiștii revin la vizitarea orașului vechi și se întreabă daca se mai poate schia când sunt peste 12°C în perioada sărbătorilor de Crăciun și nici măcar zăpada artificială nu ține.

Alte stiri din Externe

Ultima oră