Statele Unite consideră că Rusia încearcă să cumpere arme din Coreea de Nord

29 Iul 2023
Statele Unite consideră că Rusia încearcă să cumpere arme din Coreea de Nord

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat sâmbătă că Statele Unite cred că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, se află în Coreea de Nord pentru a asigura aprovizionarea cu armele necesare invaziei Ucrainei, care este blocată, scrie Le Monde

În urma unei vizite la Phenian a ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, șeful diplomației americane, care a călătorit în Australia, a spus că Rusia își vizitează aliații pentru a face provizii de arme.

„Mă îndoiesc foarte mult că este acolo în vacanță ”, a declarat Blinken presei australiene.

„Vedem că Rusia caută cu disperare sprijin, arme, oriunde le poate găsi, pentru a-și continua agresiunea împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

„O vedem în Coreea de Nord, o vedem și cu Iranul, care a furnizat Rusiei multe drone, pe care le folosește pentru a distruge infrastructura civilă și a ucide civili în Ucraina. »

În timpul șederii sale în Coreea de Nord, Şoigu s-a întâlnit cu liderul țării, Kim Jong-un, în timpul  „unei discuții prietenoase”, potrivit presei de stat Phenian.

Rusia, un aliat istoric al Coreei de Nord, este una dintre puținele țări cu care Phenianul întreține relații de prietenie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră