Claudiu Keşeru, SCRISOARE către suporterii echipei naţionale

29 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Claudiu Keşeru, SCRISOARE către suporterii echipei naţionale

Redăm mai jos textul integral postat de fotbalistul echipei Ludogoreţ: 

"Nu vreau sa ma ascund. Nu pot. De ce as face-o? Asa cum si tu esti langa noi si la bine, si la rau, la fel si noi simtim sa iti vorbim si cand castigam, dar si cand pierdem. Tu ai fost mereu acolo pentru noi. Tu meriti dedicatii la victorie si explicatii la infrangere.

Imi pare rau ca-ti scriu abia acum, dar stiu ca efectul e acelasi, pentru ca supararea inca e foarte mare. Nu am ezitat, nu m-am ferit de tine, stiu tot ce ne-ai reprosat, dar pur si simplu n-am putut sa ma adun. Tu asteptai de 8 ani sa vezi nationala din nou la un turneu final, eu asteptam de o viata sa joc pentru Romania intr-o asemenea competitie.
Stiu ca e greu sa crezi asta, pentru ca rezultatul final e unul rusinos, dar crede-ne... crede-ne ca starea generala de spirit din lot in toata perioada asta a fost una de sacrificiu, dorinta si determinare. Asta astepta toata lumea de la noi si asta simteam fiecare dintre cei 23 de jucatori. In perioada de pregatire dinaintea turneului si in Franta am avut cele mai bune conditii pentru performanta, dar nu am reusit-o. Nimeni nu este vinovat in afara de noi.

Am dat tot ce aveam mai bun din noi, chiar daca intotdeauna e loc de mai bine, iar asta s-a intamplat datorita tie! Tu ne-ai impins de la spate si ne-ai facut sa ne simtim inepuizabili in meciul cu Franta si in mare parte din meciul cu Elvetia! Tu ne-ai ajutat sa ne depasim conditia in multe momente si ai facut tot ce puteai pentru calificarea pe care o visa o tara intreaga, dar noi din punct de vedere tehnic nu ne-am ridicat la nivelul asteptat. Daca am fi reusit asta, sigur ne-am fi calificat mai departe din grupe.

Daca s-ar face un clasament al suporterilor, tu ar trebui sa fii deja in finala. Chiar daca francezii si albanezii au avut mai multi fani decat noi in tribune, tu ai facut un spectacol total, o atmosfera incendiara si ai aratat o deteminare extraordinara cand ne sustineai. Din acest motiv, lumea in Franta inca vorbeste de tine. Chiar te-am simtit pe teren si ai fost al 12-lea jucator al nostru. Ne pare nespus de rau ca noi, ceilalti 11, nu ne-am ridicat nici macar la jumatate din nivelul tau…

Mi-as fi dorit sa ajut mai mult echipa nationala la Campionatul European, pentru ca imi doream asta mai tare ca orice si eram pregatit. Nu spun ca rezultatul ar fi fost altul cu mine in echipa contra Frantei sau Albaniei si nu judec decizia antrenorului, insa raman cu regretul ca nu am fost pe teren mai mult timp. M-am bucurat, in schimb, ca te-am vazut pe tine "in teren" in toate cele 270 de minute din grupe si asta e singurul lucru de care sunt mandru.

De mine n-am cum sa fiu mandru, chiar daca m-am simtit determinat si concentrat pe masura. Ceva a lipsit, din pacate, si nu pot sa mi-o iert. Pot doar sa astept si sa ma revansez fata de tine prin goluri, niste goluri care imi doresc sa faca sa dispara golul pe care-l avem cu totii in suflet acum. Iti multumesc, "12"! Hai, Romania!

Cu respect si (sper) cu tine alaturi,
al tau Keseru".

Alte stiri din Sport

Ultima oră