"Spania pedepsește cu închisoarea uciderea șobolanilor" spune ministrul polonez al Justiției

27 Feb 2023
"Spania pedepsește cu închisoarea uciderea șobolanilor" spune ministrul polonez al Justiției

"Stânga este ciuma secolului 21. Spaniolii le permit copiilor să-și schimbe sexul după bunul plac. Acum vor legaliza zoofilia", a publicat pe Twitter ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro. Știrea se refera la noua lege a bunăstării animalelor aprobată de Congresul spaniol, scrie HuffingtonPost

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a avertizat luni că guvernul „de stânga” al Spaniei „va legaliza zoofilia”.

"Folosirea unei capcane pentru șobolani se pedepsește cu închisoarea. Virusul stângii circulă și printre noi. Suntem infectați. Rafal Trzaskowski -primarul Varșoviei- vrea să interzică carnea", a adăugat el în mesajul său.

Trimitere la Legea privind bunăstarea animalelor

Știrea pe care o citează Ziobro se referă la aprobarea noii legi privind bunăstarea animalelor aprobată de Congresul spaniol care pedepsește doar „actele de natură sexuală care provoacă rănire" în locul formulării legale anterioare care pedepsește „exploatarea sexuală” a animalelor.

Articolul 337 în vigoare în prezent consideră că zoofilia este o formă de abuz, însă această încadrare dispare odată cu noua lege, care consideră că există infracțiune doar atunci când actul de zoofilie provoacă vătămare animalului.

O altă modificare controversată pe care o introduce acest proiect de lege este legată de pedeapsa cu închisoarea de la 6 la 18 luni pentru cei care ucid un animal domestic, îmblânzit, domesticit sau care trăiește temporar sau permanent sub control uman. In conformitate cu noua lege s-ar putea ajunge la doi ani de închisoare pentru uciderea unui șobolan sau a oricărui alt animal sălbatic

În ceea ce privește primarul Varșoviei și presupusa sa intenție de a interzice consumul de carne, ideea vine din acordul C40 Cities care reunește 96 de orașe și își propune să promoveze lupta împotriva schimbărilor climatice prin, printre alte măsuri, reducerea consumului de carne și lactate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră