Soțul Ursulei von der Leyen a demisonat de la centrul de cercetare specializat în ARNm finanțat de UE cu 320 milioane de euro

30 Oct 2022
Soțul Ursulei von der Leyen a demisonat de la centrul de cercetare specializat în ARNm finanțat de UE cu 320 milioane de euro

Heiko von der Leyen, soțul președintei Comisiei Europene a renunțat la numire după controversa legată de conflictul de interese, scrie La Stampa.

Heiko von der Leyen, soțul Ursulei, medic și director științific al companiei americane de biotehnologie Orgenesis specializată în terapii celulare și genetice și aflată în fruntea producției de vaccinuri ARN anti-Covid, a fost numit încă din luna iunie la o fundație creată de Universitatea din Padova. Această fundație, care va gestiona linia de cercetare privind terapia genică și medicamentele cu ARN, a primit 320 de milioane de euro printr-un plan finanțat de Uniunea Europeana. Informația a fost dezvăluită de coordonatorul centrului, cercetătorul Rosario Rizzuto, profesor și fost rector.

După cum a dezvăluit Rizzuto pentru ziarul Domani, Heiko von der Leyen a renunțat la numire după controversa privind conflictul de interese din cauza finanțării primite de Uniunea Europeana. Astfel, soțul primei doamne europeene s-a retras din comitetul de supraveghere, chiar dacă rămâne în fruntea companiei de biotehnologie Orgenesis, care împreună cu giganți mondiali de medicamente precum Pfizer, BioNTech, AstraZeneca, Sanofi face parte din proiectul de cercetare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră