Sondaj New York Times: un ușor avantaj pentru Trump dar nici un candidat nu este un favorit clar

24 Oct 2024
Sondaj New York Times: un ușor avantaj pentru Trump dar nici un candidat nu este un favorit clar

Sondajele nu sunt suficient de precise pentru ca o diferentă de 0,2 puncte să transmită informații semnificative, scrie New York Times

Cu două săptămâni de finală, sondajele alegerilor prezidențiale arată diferențe din ce în ce mai mici între cei doi candidați.

Kamala Harris și Donald J. Trump sunt, în esență, la egalitate – fără nici un candidat în avans nici măcar cu un singur punct – în media de sondaj a The New York Times în cinci state critice: Pennsylvania, Michigan, Nevada, Wisconsin și Carolina de Nord.

În Carolina de Nord, Pennsylvania și Michigan, niciunul dintre candidați nu „conduce” cu mai mult de două zecimi de punct procentual. Nici unul nu poate câștiga în mod realist președinția fără a câștiga cel puțin unul dintre aceste state.

Având în vedere sondajele atât de strânse, termenul „în frunte” trebuie să fie între ghilimele. Da, diferența dintre „în frunte” sau „în urmă” cu 0,2 puncte s-ar putea simți foarte semnificativă. La urma urmei, se pare că este diferența dintre dacă un candidat câștigă sau pierde. Alegerile, însă, nu sunt decise de sondaje ci de alegători. În consecință, un avans sau un deficit de 0,2 puncte într-o medie a sondajului nu este diferența între dacă un candidat câștigă sau pierde, chiar dacă s-ar putea simți așa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră