Sondaj Euromedia: Italia nu vrea război: "Ajunge cu trimiterea de arme”

29 Ian 2023
Sondaj Euromedia: Italia nu vrea război: "Ajunge cu trimiterea de arme”

Un sondaj realizat de Euromedia Research publicat în La Stampa spune că majoritatea italienilor sunt împotriva trimiterii de arme în Ucraina 

Festivalul de la Sanremo a fost întotdeauna, pentru italieni, spectacolul național-popular prin excelență. Anunțul posibilei intervenții a președintelui ucrainean Zelenski a fost suficient pentru a pune pe planul doi toate celelalte informații despre război. Dezbaterea din aceste zile din Italia s-a amplificat asupra diverselor posibilități ale acestui important eveniment media dezlănțuind încă o dată fracțiunile legate de conflictul din Ucraina care fusese eclipsat de câteva luni de preturile de la benzinărie și scandalul interceptărilor.

Un sondaj realizat de Euromedia Research spune că majoritatea italienilor sunt împotriva trimiterii de arme în Ucraina . De asemenea, majoritatea sunt împotriva unei posibile intervenții NATO în conflict. Iar o majoritate relativă crede că războiul se va încheia cu o încetare a focului negociată cu Rusia, care va fi apoi impusă Kievului . Italienii simt conflictul departe. Cu excepția tinerilor: 15,8% simt că ostilitățile războiului sunt aproape, 51% chiar foarte aproape.

Dacă 33,9% dintre intervievați consideră că este necesară sprijinirea Ucrainei cu trimiterea de Panzer-Leopard germane, până la 58% nu văd pozitiv această alegere în principal pentru că se tem de escaladarea războiului cu posibilitatea ca NATO să fie forțat să intre ca parte activă în conflict.

25,6% sunt convinși că reducerea sprijinului militar la Kiev l-ar putea convinge pe Zelensky de imposibilitatea de a câștiga și, prin urmare, s-ar ajunge la un fel de negociere. În fine, 8,4% speră într-un angajament direct al tuturor „aliaților” de a salva Ucraina mergând direct la o confruntare militară cu Rusia, chiar și cu riscul unor pierderi importante pentru Italia.

Unul din trei italieni (32,5%) este convins că mai devreme sau mai târziu se va putea negocia cu rușii prin forțarea unei soluții asupra Ucrainei. Un italian din patru (24,9%) susține însă că sprijinul militar pentru Kiev va scădea treptat, în timp ce 10,2% cred că în final vor intra activ în conflict.

Alte stiri din Externe

Ultima oră