ȘOC în Brazilia! Deputata care a adoptat 50 de copii și-a asasinat soţul, un pastor, cu ajutorul unuia dintre copii: Înainte încercase să-l otrăvească

25 Aug 2020 | scris de A.V.
ȘOC în Brazilia! Deputata care a adoptat 50 de copii și-a asasinat soţul, un pastor, cu ajutorul unuia dintre copii: Înainte încercase să-l otrăvească

O deputată din Brazilia, Flordelis dos Santos de Souza, cunoscută pentru că are 55 de copii, biologici și adoptați, este acuzată că a pus la cale asasinarea soțului. A făcut-o chiar chiar cu ajutorul unora dintre copiii ei, dar asta după ce mai multe alte tentative de otrăvire a partenerului ei ar fi eșuat. Deputata are 59 de ani, iar soțul - pastor evanghelic - avea 42.

Anderson do Carmo a fost găsit ciuruit de gloanțe, în dimineața zilei de 16 iunie 2019, chiar la domiciliul din Rio de Janeiro. A fost împușcat cu 30 de gloanțe, iar deputata a susținut că s-a întâmplat în timpul unui jaf. Numai că procurorii au descoperit ulterior că a fost vorba despre un plan pus la cale de Flordelis dos Santos de Souza și de câțiva dintre copiii ei, relatează BBC.

Procurorii au anunțat luni că deputata și alte zece persoane, între care șase dintre copiii ei și o nepoată, sunt puse sub acuzare. Au fost emise mandate de arestare pe numele a nouă dintre inculpați. Cum deputata are imunitate parlamentară, procurorii s-au adresat Congresului pentru a cere încuviințarea arestării ei.

Motivul pentru care a pus la cale asasinarea mai tânărului său soț ar fi de natură financiară. Acesta i-ar fi blocat accesul la bani, nemulțumit de „tratamentul preferențial” pe care îl acorda copiilor ei favoriți. 

De cel puțin șase ori ar mai fi încercat Flordelis să-și omoare soțul și până la urmă a reușit cerându-le copiilor ei s-o facă.

Cel care a tras efectiv în Anderson do Carmo a fost chiar fiul biologic al deputatei, Flavio dos Santos Rodrigues. A făcut-o cu o armă cumpărată de Lucas Cesar dos Santos, unul dintre copiii adoptați ai cuplului. 

Deputata neagă acuzațiile și susține că este nevinovată.

Înainte de a intra în politică, de Souza era o cântăreață faimoasă de gospel, iar numele de scenă era Flordelis. Cuplul era celebru în Brazilia, mai ales pentru cei 55 de copii, fiind totodată o imagine puternică pentru mișcarea evanghelică creștină, aflată în ascensiune în această țară catolică. 

Flordelis a fost aleasă deputată în 2018, din partea Partidului Social Democrat (conservator).

Născută într-o favelă din Rio, Flordelis era considerată ocrotitoarea cartierelor defavorizate. Are patru copii biologici, dintre care trei cu Anderson. Cuplul a adoptat apoi 51 de bebeluşi, copii sau adolescenţi vulnerabili şi a fondat o comunitate evanghelică.

Povestea sa plină de culoare a inspirat și un film în 2009, realizat de TV Globo. 

„Ancheta a demonstrat că imaginea de care se bucura, una a altruismului și a decenței, era doar un paravan pentru a obține putere politică și înavuțire”, a declarat procurorul de caz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră