Situația „se complică” pe front, recunoaște Zelensky

05 Feb 2023
Situația „se complică” pe front, recunoaște Zelensky

Regiunile Donețk și Zaporojie au fost vizate de bombardamente intense în ultimele 24 de ore, scrie Le Figaro.

Situația „se complică” pe teren în fața trupelor ruse din Ucraina, țară care este din nou ținta unor bombardamente intense, a recunoscut sâmbătă, 4 februarie, președintele Volodimir Zelensky. Într-adevăr, regiunile Donețk și Zaporojie au fost bombardate în ultimele 24 de ore, presiunea a crescut la Bakhmut, Odesa a fost lipsită de electricitate...

Situația „se complică”, admite Zelensky

În cele 346 de zile ale acestui război, am spus deseori că situația de pe linia frontului era dificilă. Și că situația se complică”, a spus el în mesajul său zilnic. Este foarte greu acum în Bakhmut, Vugledar, Lyman (în Est) și în alte regiuni ”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Inamicul își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive în direcțiile Kupiansk, Lyman, Bakhmut, Avdiivka și Novopavlivka”, a avertizat Ministerul Apărării ucrainean cu puțin timp înainte.

Regiunile Donețk și Zaporojie bombardate

În regiunea Doneţk, focul de artilerie "masiv” a vizat sâmbătă dimineaţa Avdiivka, pe linia frontului de est, după ce Kramatorsk, un alt oraş mult râvnit de ruşi, a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autorităţile ucrainene.

Presiune crescută asupra la Bakhmut

La rândul lor, polițiștii de frontieră ucraineni au asigurat sâmbătă că au respins un „asalt al invadatorilor” și i-au alungat din suburbiile orașului Bakhmut, după ce o recunoaștere aeriană a dezvăluit că „inamicul se pregătea să atace” acest oraș aflat în epicentrul luptei. în Ucraina. Au trans înspre „locul de concentrare a ocupanților”, apoi „i-au forțat să se retragă”, putem citi în comunicatul lor de presă.

În această săptămână, forțele de ocupație ruse au făcut toate eforturile pentru a sparge apărarea noastră și a încercui Bakhmut și au lansat o ofensivă puternică în sectorul Lyman. Dar datorită rezistenței soldaților noștri, aceștia au eșuat”, a rezumat sâmbătă ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Odesa fără electricitate

La rândul său, orașul-port Odessa a suferit sâmbătă întreruperi majore de curent în urma unui incident tehnic într-o centrală electrică, care a fost în mod constant victima bombardamentelor rusești în ultima vreme.

Districtul și orașul Odesa au fost aproape complet în întuneric. Aproape 500.000 de oameni nu au electricitate”, a declarat Maksym Marchenko, șeful administrației regionale.

Toată infrastructura esențială a fost alimentată (cu energie). Astfel, orașul va avea apă și căldură. Aproximativ o treime dintre consumatori au energie electrică”, a declarat mai târziu ministrul Energiei, German Galușcenko.

Alte stiri din Externe

Ultima oră