Sit biblic deschis publicului pentru prima dată în 2000 de ani

02 Ian 2023
Sit biblic deschis publicului pentru prima dată în 2000 de ani

Autoritatea pentru Antichități din Israel, Autoritatea Parcurilor Naționale din Israel și Fundația Orașul David au anunțat cu câteva zile înainte de noul an că Bazinul Siloam, un sit biblic prețuit de creștini și evrei, va fi deschis publicului pentru prima dată în 2.000 de ani în viitorul apropiat.

„Săpătura Bazinului Siloam este foarte importantă pentru creștinii din întreaga lume”, a declarat pastorul american John Hagee, fondatorul și președintele Christians United for Israel, pentru Fox News Digital. „În acest loc Isus l-a vindecat pe orb (Ioan:9) și tocmai în acest loc, acum 2.000 de ani, pelerinii evrei s-au curățat înainte de a intra în al Doilea Templu.

„Bazinului Siloam și Drumul de Pelerinaj, ambele situate în orașul lui David, sunt printre cele mai inspirate afirmații arheologice ale Bibliei.

„Creștinii sunt profund binecuvântați de munca orașului lui David și de angajamentul durabil al Israelului de a asigura libertatea religioasă tuturor celor care vizitează și trăiesc în Țara Sfântă, în special Ierusalim – capitala nedivizată a Israelului”.

Ze'ev Orenstein, directorul afacerilor internaționale al Fundației City of David din Ierusalim, a declarat pentru Fox News Digital: „Unul dintre cele mai importante site-uri care afirmă moștenirea biblică a Ierusalimului - nu doar ca o chestiune de credință, ci ca de fapt - cu semnificație pentru miliarde din întreaga lume, va fi pe deplin accesibilă pentru prima dată în 2.000 de ani.”

Bazinul Siloam este situat în partea de sud a orașului David și în zona Parcului Național Zidurile Ierusalimului.

O mică secțiune a bazinului, care a fost complet excavată, este accesibilă publicului de câțiva ani. Marea majoritate a bazinului este în curs de excavare și va fi deschisă fie pe bucată, fie odată ce întregul sit va fi dezgropat. Proiectul arheologic de excavare completă a bazinului va dura câțiva ani. Există un plan pentru spațiu pentru vizitatorii piscinei pentru a vedea excavația în curs.

„În ciuda eforturilor continue ale Organizației Națiunilor Unite și ale conducerii palestiniene de a șterge moștenirea Ierusalimului, în câțiva ani, milioanele de oameni care vizitează anual Orașul lui David vor putea literalmente să calce pe urmele Bibliei, conectându-se cu rădăcinile lui. moștenirea și identitatea lor”, a remarcat Orenstein.

Piscina a fost construită pentru prima dată în urmă cu aproximativ 2.700 de ani, ca parte a sistemului de apă al Ierusalimului, în secolul al VIII-lea î.Hr. Construcția s-a desfășurat în timpul domniei regelui Ezechia, așa cum este citat în Biblie în Cartea Regilor II, 20:20, potrivit celor două agenții israeliene și Fundația City of David.

Potrivit estimărilor, Bazinul Siloam a trecut prin multe etape de construcție și a atins dimensiunea de 1¼ de acri.

„Când mă gândesc la această știre, mă gândesc la o altă frază din Biblia ebraică: „Urechile mele au auzit de tine, dar acum ochii mei te-au văzut””, a declarat reverendul Johnnie Moore, președintele Congresului Liderilor Creștini. Fox News Digital.

„Această știre înseamnă că una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie poate fi văzută în curând de vizitatori din întreaga lume. Va afirma tot ceea ce cred ei. A avea credință face parte din închinarea lui Dumnezeu, dar numai credința nu este necesară pentru a crede. ... Există fapte istorice care atestă adevărul Scripturii.”

Moore, care face parte din consiliul consultativ al Mișcării antisemitismului de luptă, a adăugat: „În bazinul Siloam, găsim dovezi ale istoriei păstrate pentru noi, dezvăluite la momentul potrivit. Acesta este un eveniment cu adevărat istoric. Din punct de vedere teologic, este afirmă Scriptura, din punct de vedere geografic afirmă istoria și politic afirmă legătura incontestabilă și de neegalat a Israelului cu Ierusalim. Unele descoperiri sunt teoretice. Aceasta este de netăgăduit. Este o dovadă a poveștii Bibliei și a poporului său, Israel."

Un noroc foarte mare a scos la iveală bazinul în 2004, când lucrările de infrastructură efectuate de compania de apă Hagihon au descoperit unele dintre treptele piscinei. Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA), sub supravegherea profesorilor Roni Reich și Eli Shukron, a lansat un sondaj. Drept urmare, perimetrul nordic, precum și o mică secțiune din perimetrul estic al Iazului Siloam, au fost descoperite.

„Perimetrul bazinului a fost construit ca o serie de trepte, permițând scăldatorilor să stea și să se cufunde în apele piscinei”, potrivit IAA.

Primarul Ierusalimului, Moshe Lion, a declarat: „Bazinul Siloam din Parcul Național Orașul David din Ierusalim este un sit de importanță istorică, națională și internațională. După mulți ani de anticipare, vom merita în curând să putem descoperi acest sit important. și să-l facă accesibil milioanelor de vizitatori care vizitează Ierusalimul în fiecare an”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră