„Singura soluție este pe câmpul de luptă”, spune secretarul NATO Jens Stoltenberg

14 Noi 2022
„Singura soluție este pe câmpul de luptă”, spune secretarul NATO Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni în timpul unei conferințe de presă la Haga ca singura modalitate de a ajunge la o rezolvare a conflictului ruso-ucrainean este pe câmpul de luptă si ca lunile următoare vor fi dificile, scrie La Repubblica.

"Singura modalitate de a ajunge la o rezolvare a conflictului ruso-ucrainean este pe câmpul de luptă. La masa negocierilor s-au rezolvat multe războaie, dar totuși aceste negocieri au fost legate cumva de câmpul de luptă. De aceea vom susține Ucraina  pe câmpul de luptă atâta timp cât este necesar”, a declarat secretarul NATO.

Scopul președintelui rus Vladimir Putin este „să lase Ucraina rece și întunecată în această iarnă”, a mai declarat secretarul general al NATO, scrie The Guardian

Retragerea Rusiei din Herson demonstrează „curajul incredibil” al forțelor armate ale Ucrainei, a declarat șeful alianței militare. 

"Depinde de Ucraina să decidă ce condiții sunt acceptabile pentru negocierile pentru a pune capăt războiului", a spus el, adăugând că rolul NATO este de a sprijini Kievul.

"Nu ar trebui să facem greșeala de a subestima Rusia. Forțele armate ruse păstrează capacități semnificative, precum și un număr mare de trupe, iar Rusia a demonstrat dorința de a suporta pierderi semnificative. De asemenea, au dat dovadă de o brutalitate extremă."

Lunile care urmează vor fi dificile. Scopul lui Putin este să părăsească Ucraina rece și întunecată în această iarnă. Așa că trebuie să menținem cursul.

a adăugat el

Alte stiri din Externe

Ultima oră