Serviciile de informații din Marea Britanie susțin ca 97% din armata Rusiei se află acum în Ucraina

16 Feb 2023
Serviciile de  informații din Marea Britanie susțin ca 97% din armata Rusiei se află acum în Ucraina

97% din armata Rusiei se află acum în Ucraina, susțin serviciile de informații din Marea Britanie, ceea ce înseamnă că Putin s-ar putea lupta să aibă suficiente trupe antrenate pentru a se arunca în război, scrie Bloomberg.

Aproape toată armata Rusiei se află deja în Ucraina, a declarat ministrul apărării al Regatului Unit, ceea ce face ca Rusia să aibă destule trupe antrenate pentru a-și inversa pierderile din război.

Ben Wallace a declarat miercuri pentru BBC că Rusia nu a reușit să adune forțe pentru a „traversa” apărarea ucraineană.

"Acest lucru a avut un cost enorm pentru armata rusă. Acum estimăm că 97% din armata rusă, întreaga armată rusă, se află în Ucraina".

El a reiterat, de asemenea, cifra de 97% în timp ce apăra sprijinul militar al Marii Britanii pentru Ucraina, spunând că „a ajuta Ucraina să învingă Rusia în Ucraina aduce de fapt propria noastră securitate acasă”.

„Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de uzură foarte, foarte mare și, potențial, eficiența lor de luptă epuizată cu 40% și aproape două treimi din tancurile lor sunt distruse sau stricate, asta are un impact direct asupra securitatea Europei”, a declarat el pentru BBC.

Wallace a comparat, de asemenea, eforturile Rusiei de a avansa la „niveluri de uzură aproape de ale Primului Război Mondial și cu rate de succes care se masoară în metri mai degrabă decât de kilometri”.

Nu este clar câte trupe are Rusia în Ucraina în total.

Rusia ar putea continua să adauge mai multe trupe prin eforturi de mobilizare în masă sau prin acțiuni de recrutare mai mici și mai ascunse.

Dar aceste eforturi ar însemna să apeleze la oameni care probabil nu au experiență militară și care ar avea nevoie de antrenamente dacă ar dori ca aceștia să intre în Ucraina cu abilități reale.

Dezerotrii ruși și serviciile de informații occidentale au evidențiat în mod repetat că multe trupe ruse nu au primit aproape nicio pregătire înainte de a fi trimise în Ucraina.

Unii ruși chemați la mobilizarea din septembrie au primit atât de puțin antrenament, încât unii au fost trimiși acasă în saci de cadavre în doar o lună de la chemarea să lupte în Ucraina.

Dar experții avertizează, de asemenea, că o rată ridicată a mortalității trupelor nu pare să-i deranjeze pe liderii Rusiei și, într-adevăr, se încadrează în strategia acesteia atunci când luptă împotriva Ucrainei, o țară care are ajutor occidental în pregătirea trupelor.

Soldații ruși au descris că sunt folosiți ca carne de tun.

Alte stiri din Externe

Ultima oră