Șeful Pentagonului cere „menținerea” comunicării cu Moscova

21 Oct 2022
Șeful Pentagonului cere „menținerea” comunicării cu Moscova

În timpul celei de-a doua discuții de la începutul conflictului din Ucraina, Lloyd Austin, șeful Pentagonului, i-a subliniat omologului său rus, Serghei Șoigu, „importanța menținerii canalelor de comunicare” în contextul acestui război, scrie Le Monde.

În comunicatul său de presă, Pentagonul nu a oferit alte detalii despre schimburile lor, dar ministerul rus a precizat mai devreme că cei doi au evocat „mai multe întrebări actuale de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

Ultima conversație între Shoigu și Austin datează din 13 mai, cu câteva zile înainte de o conversație telefonică între șeful Statului Major rus, Valery Gherasimov și omologul său american, Mark Milley, pe 19 mai.

Ajutorul militar și financiar semnificativ american este criticat de Rusia care își acuză rivalul că încearcă să prelungească conflictul.

Înainte de un summit G20 programat pentru Indonezia la mijlocul lunii noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că nu vede „necesitatea” de discuții cu Joe Biden. Președintele american, la rândul său, nu exclusese o astfel de întâlnire, spunând jurnaliștilor pe 6 octombrie: „Asta rămâne de văzut. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră