Șeful CIA este îngrijorat de cooperarea militară dintre Iran si Rusia

27 Feb 2023
Șeful CIA este îngrijorat de cooperarea militară dintre Iran si Rusia

Șeful CIA este îngrijorat de o escaladare „periculoasă” a cooperării militare dintre Teheran și Moscova, scrie Le Monde.

„Ceea ce vedem, de asemenea, sunt semne că Rusia se oferă să-i ajute pe iranieni cu programul lor de rachete și, de asemenea, ia în considerare posibilitatea de a trimite  avioane de luptă Iranului”, a spus William Burns într-o declarație, un interviu rar difuzat pe postul CBS .

Această cooperare militară se accelerează „într-o direcție foarte periculoasă, în măsura în care se știe că iranienii au furnizat deja rușilor sute de drone armate, pe care le folosesc pentru a-i face pe civili ucraineni să sufere” și afectează infrastructura .

„Știm și asta[Iranienii] au furnizat muniție pentru artilerie și tancuri ”, a adăugat șeful serviciilor de informații americane.

„Acest lucru prezintă riscuri evidente, nu numai pentru poporul Ucrainei, (…) ci și pentru prietenii și partenerii noștri din Orientul Mijlociu ”, a spus el, vorbind despre consolidarea cooperării militare la „un ritm alarmant” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră