Şeful Poliţiei din Viena şi-a pus femeile în cap

09 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Şeful Poliţiei din Viena şi-a pus femeile în cap

Trei bărbaţi au fost arestaţi, în Salzburg, pentru agresiuni sexuale comise în noaptea de Anul Nou. "Ar trebui ca femeile să nu iasă singure noapte pe străzi, să evite zonele dubioase şi să nu accepte băuturi în cluburi şi baruri decât de la persoane pe care le cunosc”, a declarat Pürstl.

El a făcut aceste comentarii controversate într-o declaraţie acordată cotidianului Die Krone, ziarul cu cel mai mare tiraj din Austria. Publicaţia a fost cenzurată de Consiliul Presei din Austria deoarece a inflamat sentimentul anti-imigraţionist cu relatări inexacte şi a fost obligată să-şi prezinte scuze după prelucrarea unor fotografii cu refugiaţi sirieni.  

Politicienii austrieci au condamnat declaraţiile lui Pürstl, arătând că, prin atitudinea lui, acesta dă vina pe victime şi mai puţin pe autorii violenţelor sexuale.

"Poliţia trebuie să se asigure că instrumentează cazurile de agresiune sexuală cu toleranţă zero. Noi, femeile, nu ne vom permite să vedem restrângerea libertăţii noastre de a merge când şi unde vrem nici măcar cu un milimetru ", a declarat ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

Sandra Frauenberger, reprezentanta femeilor de afaceri din Partidul Social Democratic austriac a adăugat că "prima reacţie după incidentele de Anul Nou nu ar trebui să fie sfaturi pentru femei, ca acestea să fie mai atente. Reacţia corectă pentru noi toţi este de a colabora, pentru a combate probleme de acest gen".

Între timp, omologul lui Pürstl din Cologne a fost concediat. Wolfgang Albers, 60 de ani, a fost nevoit să se pensioneze anticipat pe fondul criticilor că nu a gestionat corect incidentele din noaptea de revelion din Cologne.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră