Se închide ruta balcanică.Se deschide ruta prin Bulgaria şi România?

09 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Se închide ruta balcanică.Se deschide ruta prin Bulgaria şi România?

Totuşi, autorităţile permit intrarea celor care solicită azil în 'ara. Dar putini imigranţi doresc să ramana în Slovenia, vor in Occident.


În Macedonia niciun migrant nu a mai trecut graniţa de luni dimineaţa. Autoritătile au luat decizia să nu permită intrarea în tara decăt în măsura în care cei intraţi deja părăsesc ţara.


Şi Croaţia refuză accesul refugiaţilor solicitând acestora vize valide. Pe care aceştia nu le au.Serbia a decis să închida graniţele cu Macedonia şi Bulgaria deoarece se teme că va deveni un centru de refugiu al imigranţilor.


Practic toate ţările de pe ruta balcanica au impus restricţii care limitează drastic accesul imigranţilor din Orient. Cei mai mulţi sunt blocaţi în Grecia ca să nu mai vorbim de cei trei milioane de refugiaţi aflaţi in Turcia. Grecia promite intarea în funcţiune a unor centre de primire iar Turcia are promise fonduri pentru a-i menţine departe de Europa.

Totodată, Germania insistă pentru primirea imigranţilor dar celelalte ţări din UE resping varianta cotelor obligatorii. Cum se estimeaza că se poate naşte o nouă rută prin Bulgaria şi Romania, Ungaria a anunţat ca va urgenta construirea unui gard la graniţa cu România.


Bulgaria a scos deja armata la graniţa cu Turcia pentru a preîntimpina un posibil val de imigranţi. Situatia e volatilă iar ţările iau măsuri de a evita fenomenul din toamna trecuta când peste un milion de persoane au ajuns în UE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră