Scotia plănuiește să interzică vânzarea locuințelor cu centrale pe gaz

24 Iul 2023
Scotia plănuiește să interzică vânzarea locuințelor cu centrale pe gaz

Proprietarii scoțieni care doresc să vândă ar putea fi nevoiți să plătească până la 10.000 de lire sterline pentru o pompă de căldură, scrie The Telegraph

Proprietarii de case din Scoția se confruntă cu interdicția de a-și vinde proprietățile cu excepția cazului în care schimbă centralele pe gaz cu pompe de căldură, conform planurilor luate în considerare de guvernul lui Humza Yousaf.

Din 2025, proprietățile de vânzare vor trebui să îndeplinească un certificat de performanță energetică (EPC) cu valoarea C sau mai mare .

Dar sistemul de rating EPC va fi mai întâi revizuit și vor fi introduse standarde ecologice mai stricte, ceea ce înseamnă că unele case care obțin în prezent un rating C vor fi retrogradate.

Acest lucru ar putea include acordarea unui scor mai mic caselor încălzite cu centrale pe gaz, forțând unii proprietari să instaleze o sursă de încălzire cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi o pompă de căldură, înainte de a putea vinde.

Centralele pe gaz sunt interzise din aprilie viitor

Patrick Harvie, ministrul clădirilor verzi cu zero carbon, a declarat că guvernul scoțian dorește ca „toate casele să atingă noi standarde de eficiență energetică până cel târziu în 2033”.

El a spus că industria construcțiilor conduce tranziția, centralele pe gaz fiind interzise din casele noi din aprilie viitor.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră