Să salvăm Europa - o navă a militanților de extremă dreapta, în patrulă pentru respingerea migranților

06 Aug 2017
Să salvăm Europa - o navă a militanților de extremă dreapta, în patrulă pentru respingerea migranților

O navă având la bord militanți europeni de extremă dreapta care vor să respingă ambarcațiunile de migranți înapoi spre Africa naviga duminică spre coastele Tunisiei. Pescari tunisieni s-au mobilizat duminică în portul Zarzis, din sud-estul țări, pentru a se opune unei eventuale acostări a navei.

Nava C-Star, cu o lungime de 40 de metri, închiriată de gruparea de extremă dreapta 'Generația identitară', a ajuns sâmbătă în largul Libiei, de unde zeci de mii de migranți, trimiși pe mare în ambarcațiuni precare de traficanți, au fost salvați în ultimii ani de gărzile de coastă, de nave comerciale sau de ONG-uri.

Misiunea navei C-Star, intitulată 'Să apărăm Europa', a fost finanțată printr-o campanie lansată de tineri militanți antiimigrație francezi, germani și italieni.

Pe site-ul propriu, 'Să apărăm Europa' acuză ONG-urile că aduc 'clandestin în Europa sute de mii de migranți ilegali, amenințând astfel securitatea și viitorul continentului nostru', militanții promițând că 'vor face ceva pentru a se opune'.

Sâmbătă, nava a urmărit uneori la doar câteva sute de metri vasul 'Aquarius', închiriat de organizațiile franceze SOS Mediterranee și Medecins sans frontieres (MSF), cele două ambarcațiuni aflându-se la doar 20 de mile nautice de coastele libiene, la est de Tripoli.

Italia a avertizat joi ONG-urile care salvează migranți din Mediterana Centrală că nu își vor putea continua misiunea dacă nu se conformează unui 'cod de conduită' elaborat de autoritățile acestei țări.

Italia a confiscat în ajun vasul 'Iuventa' al unei organizații germane, al cărui echipaj este bănuit de 'comportamente de favorizare a imigrației ilegale'.

Alte stiri din Externe

Ultima oră