Rusia va ratifica vineri 30 septembrie anexarea teritoriilor ucrainene

29 Sep 2022
Rusia va ratifica vineri 30 septembrie anexarea teritoriilor ucrainene Galerie foto (2)

Rusia va ratifica vineri anexarea teritoriilor ucrainene, anunță Kremlinul. 

„O ceremonie de semnare a acordurilor privind intrarea noilor teritorii în Federația Rusă va avea loc mâine la 15:00 la Kremlin. Vladimir Putin va ține un lung discurs la acest eveniment ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile TASS și RIA Novosti citate de Le Monde

„Deputații Dumei de Stat au primit o invitație la Kremlin pe 30 septembrie, unde va începe la ora 15:00 un eveniment cu participarea președintelui rus Putin”, a scris Parfenov pe canalul său Telegram joi.

Deputatul nu a oferit detalii suplimentare. O sursă din Duma de Stat a declarat pentru TASS că se așteaptă ca președintele să țină vineri un discurs către ambele camere ale parlamentului.

„Va avea loc un discurs care va determina sarcinile cheie pe care va trebui să le rezolvăm în viitorul apropiat. <...> Avem o experiență similară - primăvara Crimeei”, a spus sursa, adăugând că întâlnirea se va concentra pe rezultatele referendumurilor.

Între timp, capitala Rusiei se pregătește de festivități care să marcheze aceste anexări, care vin după  „referendumurile”  condamnate de majoritatea comunității internaționale. Circulația auto va fi astfel interzisă vineri într-o mare parte a centrului orașului, în timp ce un concert va fi organizat, potrivit presei ruse, la umbra zidurilor Kremlinului. Putin ar putea face apariția acolo.

Alte stiri din Externe

Ultima oră