Rusia: Un video de propagandă pentru a descuraja rușii să părăseasca țara folosește stereotipuri pentru a ataca Occidentul

09 Oct 2022
Rusia: Un video de propagandă pentru a descuraja rușii să părăseasca țara folosește stereotipuri pentru a ataca Occidentul

Un video de propagandă rusă avertizează împotriva cuplurilor de același sex, vegetarienilor și oamenilor de culoare care ar fi privilegiati în SUA, scrie Scottish Daily Express

Regimul lui Vladimir Putin este atât de îngrijorat că oamenii părăsesc țara încât a lansat o acțiune de propagandă pentru a descuraja rușii să se mute în străinătate.

Videoclipul a fost difuzat pe televiziunea rusă și distribuit și pe rețelele de socializare, unde oamenii sunt derutați de conținutul său bizar. In video vedem un cuplu de vârstă mijlocie și fiul lor într-un zbor spre vest.

Ei devin din ce în ce mai șocați când doamna de pe scaunul din fața lor își prezintă „soțul” drept o altă femeie înainte de a li se spune că nu pot mânca carne pentru că jignesc un vegetarian din apropiere.

Bărbatul merge apoi la toaletă, unde un bărbat de culoare încearcă să intre fără să stea la coadă. Când tatăl familiei obiectează, stewardesa și pasagerii insistă să se așeze în genunchi și să-i permită bărbatului de culoare să treacă în fată.

În cele din urmă, li se cere să se mute de pe locurile lor, deoarece un cuplu „fără copii” se opune la vederea fiului lor. În scena finală, familia se îmbracă cu parașute și sare din avion, după ce se pare că și-a revenit în fire despre părăsirea Rusiei.

 

„Așadar, o nouă reclamă socială anti-migrație este difuzată în prezent în Rusia și încearcă să-i convingă pe cetățenii ruși să rămână în Rusia, arătându-le ororile vieții în SUA. Și anume, persoane de același sex căsătorii, mâncare vegetariană și... trebuind să folosească aceleași toalete ca și oamenii de culoare?

Apoi, ea a retweetat pe altcineva care a explicat scena toaletei, spunând: „Există ideea că oamenii de culoare din SUA sunt atât de privilegiați, încât ar putea chiar să folosească o toaletă fără să stea la coadă. „Pentru că strămoșii lor au fost asupriți”. Este tot rasist, dar un fel puțin diferit.”

Regimul lui Putin are o istorie lungă de prezentare a opiniilor distorsionate și a știrilor false despre Occident, ca parte a războiului său de propagandă .

La începutul acestei luni, cercetătorii au descoperit peste 60 de site-uri media frauduloase care scot la iveală minciuni și dezinformare, în timp ce se dădeau drept publicații precum The Guardian și Der Spiegel.

În ciuda acestui fapt, se crede că peste 800.000 de cetățeni ruși au fugit din țară de la invazia Ucrainei în februarie, atât ca refugiați politici, cât și ca migranți economici.

Cel mai recent val a venit atunci când președintele rus a anunțat întoarcerea recrutării, 98.000 de ruși fugind doar în Kazahstan în prima săptămână.

Alte stiri din Externe

Ultima oră