"Rusia și China vor să perturbe ordinea mondială pe care Statele Unite și aliații au construit-o", spune SUA

22 Mar 2023
"Rusia și China vor să perturbe ordinea mondială pe care Statele Unite și aliații au construit-o", spune SUA

"Rusia și China ar dori să rescrie regulile jocului la nivel global”, a spus Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, scrie Politico.

Rusia și China încearcă să zdruncine ordinea internațională, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

China și Rusia, a spus Kirby la „Fox News”, „sunt două țări care se frământă împotriva acestei ordini internaționale bazate pe reguli pe care Statele Unite și atât de mulți dintre aliații și partenerii noștri au construit-o, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.”

„Ar dori să rescrie regulile jocului la nivel global”, a spus el

Kirby a spus că speră ca președintele Chinei să mențină „linii de comunicare” deschise cu președintele Joe Biden și să caute, de asemenea, partea ucraineană a poveștii prin discuții cu președintele Volodymyr Zelenskyy.

„Sperăm, și am mai spus acest lucru înainte, că președintele Xi va suna și va vorbi cu președintele Zelensky, deoarece credem că chinezii trebuie să obțină perspectiva ucraineană aici”, a spus Kirby.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră