Rusia: o „apocalipsă de zăpadă” lovește Moscova

19 Dec 2022
Rusia: o „apocalipsă de zăpadă” lovește Moscova Galerie foto (2)

Duminica Moscova a fost acoperită cu o haină albă groasă de zăpadă, ninsori record lovind capitala Rusiei, scrie TF1info.

„Este o apocalipsă de zăpadă” care a căzut asupra Moscovei, s-a alarmat duminică, 18 decembrie, televiziunea publică rusă. Pe străzile capitalei se înalță zăpadă record cu peste 30 de centimetri, perturbând traficul rutier și provocând dispariția trotuarelor. „Este zăpada din februarie”, la mijlocul lunii decembrie, a spus centrul meteorologic Fobos într-un comunicat de presă, asigurând „niciodată în istoria meteorologiei nu s-au văzut nămeți de zăpadă de această dimensiune” pe străzile moscoviților pe 18 decembrie.

Un dispozitiv important - în jur de 119.000 de oameni și peste 12.500 de vehicule - a fost desfășurat pe străzile capitalei ruse pentru a deszăpezi, a indicat primăria Moscovei . Trotuarele au fost aproape complet acoperite de zăpadă în unele cartiere ale orașului, agenții de defrișare fiind responsabili în primul rând pentru curățarea drumurilor și apropierile de stațiile de transport public.

„Patruzeci de mii de oameni au fost chemați pentru a ajuta la lucrările de deszăpezire”, a declarat viceprimarul Moscovei Pyotr Biryukov pentru postul rusesc RTR. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră