"Rusia înregistrează acum un succes tactic în Donbas", spune Ministerul Apărării din Marea Britanie

03 Iun 2022
"Rusia înregistrează acum un succes tactic în Donbas", spune Ministerul Apărării din Marea Britanie

Rusia înregistrează acum succes tactic în Donbas și controlează mai mult de 90% din Luhansk, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în cel mai recent raport de informații publicat în această dimineață, scrie The Guardian

După ce forțele ruse nu și-au îndeplinit obiectivele inițiale de a ocupa Kievul și centrele guvernamentale ucrainene, Rusia și-a adaptat designul operațional pentru a se concentra asupra Donbasului, se arată în raport.

Rusia atinge acum succesul tactic în Donbas . Forțele ruse au generat și menținut impuls și în prezent par să dețină inițiativa față de opoziția ucraineană.

Rusia controlează peste 90% din regiunea Lugansk și este probabil să finalizeze controlul în următoarele două săptămâni. Rusia a obținut aceste succese tactice recente cu costuri semnificative de resurse și prin concentrarea forței și a focurilor pe o singură parte a campaniei generale.

Rusia nu a reușit să genereze manevre sau mișcări pe alte fronturi sau axe, toate acestea au trecut în defensivă.”

Cu toate acestea, raportat la planul inițial al Rusiei, „niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins”, adaugă raportul.

Pentru ca Rusia să obțină orice formă de succes, va necesita investiții uriașe de forțe și echipamente și este probabil să dureze mai mult timp.”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră