Rusia este pe punctul de a câștiga puterea militară asupra Ucrainei, spun serviciile de informații norvegiene

12 Feb 2024
Rusia este pe punctul de a câștiga puterea militară asupra Ucrainei, spun serviciile de informații norvegiene

Rusia câștigă avantajul militar în Ucraina, a avertizat șeful serviciilor de informații militare norvegiene Nils Andreas Stensoenes, prezentând raportul anual de evaluare a riscurilor de către serviciile de securitate norvegiene, scrie Le Monde

„În acest război, Rusia se află în prezent într-o situație mai puternică decât acum un an și câștigă avantaj ”, a spus el presei. Pentru a-și susține observațiile, el a susținut că Rusia „ar putea mobiliza de aproximativ trei ori mai multe trupe decât Ucraina” , că „Moscova se adaptează mai bine decât era de așteptat la sancțiuni” și că industria sa este acum capabilă să producă muniție, vehicule de luptă, drone și rachete permițând forțelor sale să „și mențină eforturile de război tot timpul anului” .

Rusia, a spus el, beneficiază de sprijin militar din Coreea de Nord, Iran, Belarus și China, care, potrivit lui, nu a furnizat arme, ci „mașini, vehicule, electronice și piese de schimb” utile industriei armelor ruse.

„Va fi necesar un ajutor substanțial occidental în arme pentru ca forțele ucrainene să se poată apăra și să recâștige inițiativa în conflict ”, a insistat el, amintind că este nevoie de muniție, arme cu rază lungă de acțiune, apărare antiaeriană, tancuri și avioane de luptă. .

Norvegia este, alături de Danemarca și Țările de Jos în special, una dintre țările europene care s-a angajat să aprovizioneze Ucraina cu avioane de vânătoare F-16, aeronavă pe care Kievul o solicită insistent aliaților săi.

„Norvegia și Europa trebuie să fie pregătite să-și asume mai multă responsabilitate pentru a-și asigura propria securitate și pe cea a aliaților lor ”, a răspuns ministrul norvegian al Apărării, Bjorn Arild Gram.

Alte stiri din Externe

Ultima oră