Rusia este „în stare de război” în Ucraina, recunoaște Kremlinul

22 Mar 2024
Rusia este „în stare de război” în Ucraina, recunoaște Kremlinul

Rusia se află „în stare de război” împotriva Ucrainei, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu publicat vineri, după ce a insistat să prezinte atacul împotriva vecinului său, lansat în urmă cu doi ani, drept o „operațiune specială” și a respins utilizarea cuvântul „război”, scrie Le Monde.

„Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce s-a format toată această bandă, când Occidentul colectiv a participat la toate acestea de partea Ucrainei, pentru noi a devenit un război. Sunt convins de acest lucru și toată lumea trebuie să-l înțeleagă ”, a declarat Peskov într-un interviu acordat presei Argoumenty i Fakty .

Nu este prima dată când Kremlinul folosește acest termen. În decembrie 2022, apoi în februarie 2023, președintele rus Vladimir Putin a rostit acest cuvânt, afirmând în special:  Ele [țările  Occidentului]  au izbucnit acest război și am folosit puterea pentru a îi pune capăt. »

Pentru toți ceilalți ruși și străini care locuiesc în Rusia – inclusiv jurnaliștii – utilizarea publică a cuvântului „război” în ceea ce privește „operațiunea specială” din Ucraina constituie o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la cincisprezece ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră