Rusia cumpără arme din Coreea de Nord, potrivit informațiilor americane

06 Sep 2022
Rusia cumpără arme din Coreea de Nord, potrivit informațiilor americane

Serviciile de informații americane au declarat marți că Coreea de Nord furnizează arme Rusiei, scrie LCI.

Potrivit informațiilor dezvăluite de „New York Times”, milioane de rachete și obuze de artilerie ar urma să fie astfel achiziționate de Moscova de la Phenian.

Serviciile de informații americane, care indică marți că Moscova face tranzacții cu Phenianul pentru a-și reface stocurile de muniție. Potrivit serviciilor de informații de peste Atlantic, ale căror informații au fost transmise de New York Times , „armata rusă continuă să sufere de lipsuri grave de provizii în Ucraina, în parte din cauza sancțiunilor” . Așa că a apelat la Coreea de Nord să cumpere milioane de rachete și obuze de artilerie.

Coreea de Nord, un aliat fidel al Rusiei

„Kremlinul ar trebui să fie alarmat că trebuie să cumpere ceva din Coreea de Nord ”, comentează Mason Clark, membru al Institutului pentru Studierea Războiului, în coloanele cotidianului american . „Singurul motiv pentru care Kremlinul ar trebui să cumpere obuze de artilerie sau rachete din Coreea de Nord este că Putin nu a vrut sau nu a putut mobiliza economia rusă pentru război”, a spus el, de partea sa, expertul militar Frederick W. Kagan. Potrivit informațiilor americane, alte tranzacții cu echipamente militare ar putea fi efectuate în curând între cele două țări.

De la începutul conflictului din Ucraina, Phenianul a rămas un aliat fidel al Moscovei. La începutul invaziei, Coreea de Nord a acuzat politica SUA că este „cauza principală a crizei ucrainene” . De atunci, țara din Asia de Est a devenit una dintre puținele care au recunoscut oficial cele două regiuni separatiste autoproclamate pro-ruse, Lugansk și Donețk, din estul Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră