Rusia construiește tranșee în jurul Crimeei, spune presa americană

04 Apr 2023
Rusia construiește tranșee în jurul Crimeei, spune presa americană

Potrivit ziarului american  Washington Post, Moscova a dispus construirea a mai multor kilometri de tranșee în jurul peninsulei ucrainene Crimeea , anexată de Rusia în 2014.

Cotidianul spune că au fost publicate foarte multe oferte de muncă, acestea fiind destinate muncitorilor în construcții cu un salariu atractiv, rar în această regiune, de 90 de dolari pe zi. Acest lucru i-ar fi permis Moscovei să pună aceste tranșee în loc în timp de câteva zile, conform imaginilor din satelit.

Imaginile din satelit furnizate The Washington Post de Maxar, o companie comercială de tehnologie spațială, arată că Rusia a construit zeci de apărări similare.

„Se pare că armata rusă înțelege că Crimeea va trebui apărată în viitorul apropiat”, a spus Ian Matveev, un analist militar rus.

Apărarea s-a ridicat rapid, înaintea ofensivei de primăvară așteptate a Ucrainei. În doar câteva săptămâni, Rusia a construit kilometri de fortificații lângă Vitino, un oraș de pe coasta de vest a Crimeei – chiar dacă analiștii spun că este puțin probabil un atac amfibie.

BTM-3, o mașină de șanț din era sovietică, sapă cu o viteză de o jumătate de milă pe oră, chiar și atunci când pământul este înghețat. Armata SUA s-a mirat cândva de aceste mașini, scriind într- un raport intern din 1980 că nu a existat nimic comparabil în Statele Unite, Europa sau Japonia.

Imaginile din satelit arată că unele obstacole în Crimeea au fost construite în câteva zile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră