Rusia a cerut Statelor Unite să ofere dovezi prin care să demonstreze că în raidurile forțelor aeriene ruse au fost bombardate alte obiective decât pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, deoarece Moscova nu dispune de astfel de date, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.
Lavrov a respins ca nefondate acuzațiile Occidentului potrivit cărora Rusia nu a vizat poziții ale Statului Islamic, în cadrul primelor sale raiduri aeriene efectuate în Siria.
"Zvonurile că obiectivele lovite nu erau ale Statului Islamic nu au niciun fel de bază.
Există o preocupare din partea partenerilor noștri americani referitor la faptul ca țintele au fost altele. Ei ne-au informat despre aceste preocupări. Au spus că au și niște dovezi. Le-am cerut să ni le prezinte pentru că noi răspundem de țintele noastre", a afirmat Lavrov, la finalul întâlnirii cu John Kerry, cea de a treia în ultimele zile, în cadrul lucrărilor Adunării Generale a ONU, conform RIA Novosti.
"Pe site-ul Ministerului Apărarii rus există toate explicațiile. Există deja comentarii despre faptul că în urma loviturilor au avut de suferit civili în urma acestor atacuri aeriene, noi nu avem astfel de date. Urmărim cu atenie ca aceste lovituri punctuale sa fie chiar punctuale, ca țintele să fie exclusiv pozițiile, obiectivele și echipamentele jihadiștilor", a declarat Lavrov.
Declarația șefului diplomației ruse a intervenit în contextul în care mai mulți oficiali și media occidentală au declarat că avioanele ruse au bombardat poziții ale rebelilor sirieni care colaboreaza cu Statele Unite.
20 de misiuni aeriene. Opt tinte aparținând Statului, inclusiv un centru de comandă - atacate și anihilate reprezintă, potrivit ministerului rus al Apărarii, bilanțul primei zile de atacuri ale forțelor aeriene ruse în Siria.
Atacurile au vizat, potrivit unor oficiali de securitate, localitati de la periferia orasului Homs si alte tinte din provincia Hama. Ar fi vorba de zone care nu se afla sub controlul extremistilor ISIS, sustin surse de la Washington.
Potrivit unor oficiali ai Pentagonului, citate de surse de la Washingron, atacurile aeriene au vizat ținte situate la periferia orașului Homs și din provincia Hama, zone care nu se află sub controlul jihadiștilor Statului Islamic.