Rusia ar fi gata de negocieri "fără condiții prealabile", Ucraina refuză: "Negocierile cu Moscova sunt excluse"

11 Feb 2023
Rusia ar fi gata de negocieri "fără condiții prealabile", Ucraina refuză: "Negocierile cu Moscova sunt excluse"

Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina, dar fără condiții prealabile și pe baza realității existente spune ministrul adjunct de externe al Federației, Serghei Verșinin citat de La Repubblica. 

"Clasicii spun că orice ostilități se termină cu negocieri și bineînțeles că am spus deja că vom fi pregătiți pentru astfel de negocieri. Dar numai pentru negocieri fără condiții prealabile, bazate pe realitatea existentă, negocieri ținând cont de acele obiective, care au fost anunțate public de noi”, a declarat ministrul adjunct de externe într-un interviu acordat postului TV Zvezda preluat de TASS.

Kiev: „Negocierile cu Moscova sunt excluse” 

Mihail Podolyak, consilier al președintelui ucrainean, a răspuns deja avansurilor lui Serghei Verșinin. 

„În retorica sa periodică privind pacea și negocierile, Kremlinul spune că nu va părăsi teritoriile ucrainene și că nu va fi responsabil pentru crime... Este o altă dovadă că negocierile sunt excluse”. a scris pe twitter consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, amintind că scopul este „victoria Ucrainei, altfel războiul din Europa nu se va încheia, iar Rusia va domina în mod criminal lumea”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră