Rusia anunță că a desfășurat exerciții de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei

22 Ian 2023
Rusia anunță că a desfășurat exerciții de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei

Rusia a declarat sâmbătă că a efectuat exerciții de apărare aeriană în regiunea Moscovei. Aceste antrenamente au fost organizate pentru a „respinge atacurile aeriene împotriva unor infrastructuri militare, industriale și administrative importante” , a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă, scrie Le Monde.

Aceeași sursă precizează că „mai mult de 150 de soldați” au participat la aceste exerciții și s-au antrenat în utilizarea „rachetelor antiaeriene S-300” . Ministerul nu a spus când au avut loc aceste exerciții.

De câteva zile, moscoviții încearcă să localizeze pe acoperișurile orașului lor sistemele de apărare antiaeriană dislocate în poziție de luptă . În total, în două zile au fost raportate nu mai puțin de șapte sisteme noi de apărare aeriană.

Aceste facilități au dat naștere inițial la o oarecare confuzie politică. Întrebat dacă Rusia se teme că Moscova este o țintă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a mulțumit vineri să se refere la Ministerul Apărării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră