Rusia a arestat 11 suspecți ai atacului din Moscova dintre care unii „intenționau să treacă în Ucraina”

23 Mar 2024
Rusia a arestat 11 suspecți ai atacului din Moscova dintre care unii „intenționau să treacă în Ucraina”

Serviciul de securitate rus (FSB) spune că a reținut 11 suspecți, dintre care patru despre care spune că sunt „direct” implicați în atacul de aseară de la Crocus City Mall, relatează presa de stat. Unii dintre suspecți ar fi din Tadjikistan, scrie SkyNews

„Directorul FSB a raportat lui Putin despre reținerea a 11 persoane, inclusiv a patru teroriști care au participat la atacul terorist din Crocus, transmite serviciul de presă al Kremlinului”, a spus TASS. 

„După comiterea atacului terorist, infractorii intenționau să treacă granița ruso-ucraineană și aveau contacte relevante din partea ucraineană”, a spus serviciul de informații. „Investigația asupra atacului terorist continuă”, a  a informat Centrul de Relații Publice al FSB al Rusiei.

RIA a adăugat într-o declarație ulterioară că FSB lucrează pentru a stabili „baza complicilor” celor implicați în atac. 

Potrivit presei ruse și a parlamentarului Alexandre Khinstein, unii dintre suspecții arestați după atacul de vineri seara erau din Tadjikistan.

Autoritățile acestei țări din Asia Centrală au susținut că „nu au primit confirmare de la autoritățile ruse cu privire la informațiile false care circulă în prezent cu privire la implicarea cetățenilor tadjici” , scrie Le Monde

De la independența sa în 1991, Tadjikistanul s-a confruntat cu o multitudine de mișcări armate islamiste. În ultimii ani, cetățenii țării au fost acuzați că au legătură cu atacurile jihadiste, în special în Iran.

Alte stiri din Externe

Ultima oră