Rudele celor uciși și răpiți în 7 octombrie organizează un miting pentru a cere demisia lui Netanyahu

08 Dec 2023
Rudele celor uciși și răpiți în 7 octombrie organizează un miting pentru a cere demisia lui Netanyahu

Aproximativ 200-300 de oameni se adună într-un cort lânga Knesset, printre ei aflându-se si unele dintre familiile celor uciși și luați ostatici pe 7 octombrie, pentru un eveniment de protest în care se cere demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, scrie Times Of Israel

Mulțimii primesc mai multe detalii despre o presupusă încercare peste noapte de a da foc cortului unde au dormit mai mulți membri ai familiilor. Poliția și alte autorități fac cercetări, spun organizatorii evenimentului, subliniind că cortul a fost ridicat cu toate avizele necesare de la compania de electricitate.

Cortul este împodobit cu un banner pe care scrie „Familiile celor uciși pentru înlăturarea lui Netanyahu”.

Vorbind în fața unei mulțimi în care mulți poartă tricouri care cer ca Netanyahu să fie înlăturat imediat de la putere, Ronni Neeman, a cărui nepoată Rotem a fost ucisă de teroriștii Hamas la festivalul de muzică Supernova pe 7 octombrie, cere întregului guvern să demisioneze.

„Cum se poate ca prim-ministrul sub supravegherea căruia au fost uciși și luați ostatici cei mai mulți israelieni să nu fi demisionat deja?” întreabă Neeman, acuzându-l pe Netanyahu că „continuă să răspândească diviziunea” între israelieni.

El imploră „cinci deputați” din coaliția condusă de Netanyahu de dinainte de război să susțină un vot de așa-numită „neîncredere constructivă” pentru a permite instituirea unui nou guvern în 24 de ore și alegeri după încheierea războiului. Este nevoie de doar cinci deputați, spune el, „pentru a spune „Nu mai putem””.

Spunând că îi este „rușine să spună” că a fost cândva membru al Likud-ului lui Netanyahu, Neeman îi denunță pe membrii Likud care la începutul acestei săptămâni, spune el, „au incitat împotriva IDF”. 

Adresându-se întregii coaliții, el declară: „Singurul lucru pe care îl poți face și care merită este demisia. Permiteți publicului să nu vă mai vadă.”

Neeman susține, de asemenea, că Netanyahu este capabil să țină forțele IDF dislocate în Gaza mai mult decât este absolut necesar, „pentru că știe că atunci când războiul se va termina, va fi înlăturat”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră