„România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare”, anunță ambasadorul SUA

01 Aug 2020 | scris de I.D.
„România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare”, anunță ambasadorul SUA

România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, după cum anunță ambasadorul SUA în România.

„Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică.

Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO.

România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a declarat Adrian Zuckerman, la Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, care a avut loc la Eforie Nord.

Ambasadorul SUA a mai precizat că „România nu are un prieten mai bun decât Statele Unite”. „Președintele Trump și cu mine recunoaștem că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România. Președintele Trump și cu mine mulțumim României pentru că este un mare aliat și prieten.”, a adăugat Zuckerman.

„Statele Unite sunt un beneficiar recunoscător al eforturilor comunității dumneavoastră de a primi oameni din toate mediile.

După cum știți, Constanța găzduiește o prezență americană permanentă la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu. România este gazdă a unei prezențe rotaționale de aproape 1,000 de soldați americani și a amplasamentului sistemului Aegis Ashore la Deveselu, un element cheie al sistemului de apărare al Europei. Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO.

Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai” a mai afirmat ambasadorul SUA Adrian Zuckerman.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră