O româncă şi-a abandonat nou-născutul într-o parcare din Germania: M-am temut că voi fi concediată

21 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
O româncă şi-a abandonat nou-născutul într-o parcare din Germania: M-am temut că voi fi concediată

Norocul micuţului este că a fost găsit la timp, iar acum se află în afara oricărui pericol. După câteva zile, anchetatorii au găsit şi mama băieţelului, o româncă de 39 de ani.

Ea a recunoscut că a vrut să scape de nou-născut după l-a născut într-un garaj public. Incidentul a avut loc la data de 14 iunie anul curent, însă Procuratura Bielefeld a decis abia marţi că o va acuza pe femeie de tentativă de omor.

În prima fază, femeia a invocat pentru săptămânulul Die Zeit că s-a temut că va fi concediată, dacă se va afla că este mamă, ea lucrând pentru o firmă de prelucrare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.

Avocaţii tinerei au convins-o să renunţe la această motivaţie şi să nu implice angajatorul. Ei invocă totuşi că femeia a sperat că cineva va salva copilul şi a lăsat punga deschisă, ca bebeluşul să aibă aer.

Procurorii resping această varianta şi marşează pe ipoteza că ea a luat în calcul decesul bebeluşului.

În schimb, jurnaliştii de la Die Zeit au atacat în termeni duri angajatorii femeii, pe care i-au numit “Regii porcilor” şi au citat declaraţia femeii, că a încercat să scape de copil, de teamă că va fi concediată.

Un expert, întocmit de procurori, a declarat pentru Westfalen Blatt, că femeia a avut doar parţial discernământ în momentul comiterii faptei. “Ea suferă de tulburări disociative. Nu reuşeşte să lege gânduri de informaţii sau de percepţii. După naştere, creierul ei nu a reuşit să proceseze un val de informaţii şi asta i-a afectat comportamentul” a declarat expertul Recksiek.

«Rămâne neclar dacă angajatorul nu ar fi trebuit să observe sarcina şi să respecte normele legislative care se impun într-un astfel de caz, cum ar fi un anumit număr de ore de lucru, o temperatură ambientală adecvată şi posibilitatea de a nu sta în picioare la locul de muncă», notează sursa citată. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră