Ana Hondar a primit o șansă la viață în Germania: În 2016 îmi doresc să îmi crească părul înapoi

08 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Ana Hondar a primit o șansă la viață în Germania: În 2016 îmi doresc să îmi crească părul înapoi

Românca radiază de bucurie, dar asta nu e tocmai conform cu realitatea, fiindcă Ana suferă de cancer. Chimioterapia i-a răpit părul. Asta a afectat energia și bucuria de viață a tinerei.
“Am avut întotdeauna părul lung, sper că o să îmi crească înapoi anul ăsta”, spune Ana, pentru Der Westen.
Medicii sunt optimiști. “Prognosticul arată foarte bine. Sunt optimist că se va vindeca și va duce o viață normală. Va rămâne sub terapie până în toamnă”, spune medicul Zuzak.
El susține că terapia prin muzică a avut un efect benefic în tratarea Anei. “Terapia prin muzică a funcționat excelent. Nu întâmplător Ana dansează plină de viață prin camera de spital, împreună cu cei patru frați”, adaugă medicul.
Familia a sosit în Germania din sud-estul României în urmă cu zece luni și s-a stabilit în localitatea Hagen, prin intermediul medicului de familie.
În luna aprilie, Ana a simțit dureri la un picior. Patru luni mai târziu a venit verdictul crunt: are o tumoră la o coapsă care apasă nervii bazinului, astfel încât ea nu putea să se mai deplaseze.
“Dacă nu am fi intervenit imediat, cancerul agresiv ar fi dus la decesul ei. A început terapia în octombrie. Când tumora s-a mai micșorat, am reușit să o operăm”, spune Zuzak.
Familia a fost lovită puternic de trauma cancerului. “Aici avem parte de un tratament extraordinar de bun și multă, multă dragoste și implicare umană”, spune mama Valerica. Ea își petrece nopțile lângă patul de spital.
De parcă situația nu ar fi fost suficient de dramatică, Ana a suferit și o infecție gravă. Nu putea să înghită și era hrănită printr-un tub. A pierdut foarte mult din greutate, dar rămâne optimistă.
“Față de toamna trecută mă simt mult mai bine. Vreau să învăț să cânt la chitară și să merg la școală aici. Vreau să învăț și limba germană mai bine. Poate o să mă fac medic și o să îl ajut chiar aici în spital pe doctoral Zuzak”, a încheiat Ana Hondar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră