Român, acuzat în Marea Britanie că şi-a vândut iubita unui cuplu căutat pentru tentativă de crimă

24 Iun 2018
Român, acuzat în Marea Britanie că şi-a vândut iubita unui cuplu căutat pentru tentativă de crimă Galerie foto (2)

Chiar dacă se pare că nu a pus niciodată piciorul în Marea Britanie, un român, suspectat că şi-a vândut prietena în scop de sclavie sexuală, ar putea compărea în faţa justiţiei britanice. Este vorba despre Gabriel Năstase, în vârstă de 37 de ani, care ar putea fi extrădat în Regatul Unit din Spania, unde ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea, fiind acuzat de trafic cu fiinţe umane, scrie express.co.uk.

Năstase, care este originar din Târgovişte, era într-o relaţie cu o femeie în vârstă de 26 de ani, pe care ar fi vândut-o pentru a lucra ca prostituată în Bamberg, Germania, unde acest lucru este legal, potrivit sursei citate.

Dosarul este unul stufos, căci, potrivit poliţiei londoneze, Gabriel Năstase şi-ar fi vândut iubita de 26 de ani unui cuplu de proxeneţi români din Târgovişte, care au un dosar pentru tentativă de crimă, în România. Cuplul ar fi forţat-o pe tânără să lucreze ca prostituată în Marea Britanie, ilegal, timp de mai bine de trei ani, din ianuarie 2012.

Cei doi soţi, Constantin Mihai, în vârstă de 37 de ani (în imagine, mai jos - n.r), şi Valentina Mihai, de 37, au reuşit să se mute în Marea Britanie, în ciuda faptului că au dosar pentru tentativă de crimă în România.

Cei doi au fost arestaţi şi judecaţi în Marea Britanie. Aveau o reţea de cel puţin 11 femei care lucrau ca prostituate şi le aduceau banii, toate românce. Acţionau în zonele Londra, Britghton, Leicester şi Yorkshire. Victima principală, iubita lui Năstase, locuia cu ei şi reprezenta principala lor sursă de venituri, scrie sursa citată.

În schimb, Năstase, care şi-a vândut iubita, a fost prins în Spania şi condamnat la închisoare pentru o altă infracţiune. Britanicii vor însă ca să obţină extrădarea lui Gabriel Năstase, pentru acuzaţiile care i le aduc.

Alte stiri din Externe

Ultima oră