Rishi Sunak a stârnit controverse după ce a spus că "Un bărbat este un bărbat și o femeie este o femeie, este de bun simț”

04 Oct 2023
Rishi Sunak a stârnit controverse după ce a spus că "Un bărbat este un bărbat și o femeie este o femeie, este de bun simț”

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declanșat o dezbatere pe rețelele sociale cu comentariile sale recente despre persoanele transgender. În timpul discursului său de închidere la conferința Partidului Conservator din 2023 din 4 octombrie, el și-a împărtășit poziția cu privire la dezbaterea de gen și a spus: „Un bărbat este bărbat și o femeie este o femeie”, scrie NDTV 

„Nu ar trebui să fim hărțuiți să credem că oamenii pot avea orice sex doresc să aibă – pentru că nu pot. Un bărbat este un bărbat și o femeie este o femeie. Acesta este doar bunul simț”.

Vom schimba această țară și asta înseamnă că viața înseamnă viață. Nu ar trebui să fie o poziție controversată. Marea majoritate a oamenilor sunt de acord cu asta. De asemenea, nu ar trebui să fie controversat ca părinții să știe ce învață copiii lor la școală despre relații. Pacienții ar trebui să știe când spitalele vorbesc despre bărbați sau femei'', a adăugat el. 

Deși unii i-au susținut opiniile, mulți au fost furioși spunând că prim ministrul a făcut comentarii „nerespectuoase” față de comunitatea transgender. Unii l-au ironizat spunând că remarcile lui sunt departe de „bunul simț”.

„Atacurile persistente nu numai asupra uneia dintre comunitățile cele mai mici, dar și cele mai expuse riscului sunt josnice. Petrecere dezgustătoare până la capăt, inclusiv pentru oricine îl susține''.

Un altul a comentat: „M-am săturat că Sunak vorbește despre importanța matematicii, dar cunoștințele sale de biologie sunt atât de slabe. Sexul biologic este atât de complicat și interesant și deloc de „bun simț”. Asta înainte de a te implica în argumentul de gen care afectează dezbaterea trans.''

„Sunak nu pare să înțeleagă diferența dintre sex și gen. Partidul Tory devine din ce în ce mai radical pe minut, este înfricoșător.'' a spus un altul.

"In sfârșit, cineva a spus asta" a scris un utilizator în apărarea primului ministru.

"Adevărul a devenit discurs "de ură" în zilele noastre" l-a susținut alt utilizator

În special, comentariile sale vin după ce secretarul pentru Sănătate Steve Barclay a propus, pe 3 octombrie, un plan de a interzice femeilor transgender să fie tratate în secțiile de spital pentru femei din Anglia. Secretarul pentru sănătate a confirmat, de asemenea, că limbajul specific sexului va fi folosit atunci când se va ocupa de sănătatea femeilor, conform Sky News. Propunerea  a stârnit o reacție din partea parlamentarilor conservatori moderați, care se tem că persoanele LGBTQ+ sunt vizate.

Poziția domnului Sunak cu privire la drepturile transgender a fost clară când a spus în aprilie că „femeile nu au penis”.  Într-un interviu pentru  ConservativeHome, Sunak a fost întrebat despre gândurile sale cu privire la o declarație în care se afirma că „99,9% dintre femei, desigur, nu au penis”.

Ce procent ai pune? a fost întrebat dl Sunak. Premierul Marii Britanii a râs de întrebare, totuși, când a fost întrebat dacă credea că cifra este de fapt 100%, domnul Sunak a răspuns: „Da, desigur”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră