Retragerea trupelor Rusiei din Herson „se potrivește, probabil, ambelor părți”, spun britanicii

12 Noi 2022
Retragerea trupelor Rusiei din Herson „se potrivește, probabil, ambelor părți”, spun britanicii

De ce îi convine Rusiei să se retragă din Herson? Retragerea trupelor Rusiei din Herson „se potrivește, probabil, ambelor părți”, a declarat vicemareșalul în retragere, Sean Bell citat de SkyNews.

Vorbind despre ultimele scene apărute din Herson, analistul apărării a spus că nu există „îndoială” că recucerirea Hersonului a fost o „victorie decisivă”.

„Aceasta a fost singura capitală regională pe care Rusia a luat-o și un eșec major pentru Rusia în război”, a spus el.

„Pentru Ucraina, este minunat să vezi jubilație după opt luni de stăpânire rusă. 

„Forțele ucrainene mai au multe de făcut. Fără îndoială, probabil că vor fi lăsate capcane în urmă și, de asemenea, o mulțime de trupe rusești care au fost potențial abandonate și lăsate în urmă vor încerca să se amestece.”

Bell a continuat spunând că, din perspectivă militară, retragerea Rusiei din Herson „s-a potrivit probabil ambelor părți”.

„Rușii luptă în toată Ucraina, dar efortul lor principal pare să fie în Donbas. Au dus lupte acerbe și și-au plasat noii recruți acolo, au suferit pierderi uriașe și nu au făcut prea multe progrese" a spus el

„Între timp, au avut 30.000 de soldați prinși în mare parte în Herson, care nu fac prea multe și, prin urmare, îi retrag în bună ordine, nu în ordine de luptă, iar mutarea lor în Donbas va fi aproape sigur o forță decisivă și va da Ucrainei niște bătăi de cap reale acolo.

„Din perspectivă ucraineană, Herson a fost aproape sigur efortul lor principal și nu ar fi vrut să lupte acolo, asta ar fi fost o bătălie brutală. Deci, de fapt, pentru ambele părți funcționează, dar va trebui să așteptăm și să vedem. ."

Bell a continuat spunând că Rusia părea să sape în poziții defensive și să încerce să protejeze Donbasul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră